Spor
  • 12.6.2022 18:47

Andrea Pirlo Karagümrük ile anlaştı

Andrea Pirlo Karagümrük’te

Dünyaca ünlü teknik direktör Andrea Pirlo Karagümrük ile anlaştı.

İtalyan teknik direktör Andrea Pirlo Fatih Karagümrük ile anlaşma sağladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Dünyaca ünlü futbol adamı son olarak Avrupa’nın en önemli kulüplerinden Juventus’u çalıştırdı. Juventus’la Şampiyonlar Ligi tecrübesi de yaşayan Pirlo, 1 Temmuz’da başlamak üzere kendisini 1 yıllığına Karagümrüklü yapan sözleşmeyi imzaladı.

Andrea Pirlo’nun basın toplantısı 14 Haziran Salı günü yapılacak olup, yeri ve saati daha sonra kulübümüz tarafından açıklanacaktır.

Teknik Direktörümüz Andrea Pirlo’ya hoş geldin diyor, kendisine başarılar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Sky Sport muhabirlerinden Di Marzio, paylaştığı haberde, "Pirlo tekrardan kulübede. Fatih Karagümrük ile anlaştı" ifadelerini kullandı.

Juventus'ta futbola veda eden Pirlo, 2020-2021 sezonu başında görevine son verilen teknik direktör Maurizio Sarri’nin yerine Siyah Beyazlılar'ın teknik direktörlüğe getirildi. Pirlo yönetiminde Juventus'un, 9 sezondur süren ligdeki şampiyonluk serisi sona erdi. Siyah-beyazlı takım, Serie A'da sezonu 38 maçta 23 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 yenilgi alarak 4. sırada tamamladı.

Pirlo idaresindeki Juventus, 2020 İtalya Süper Kupası ile 2020-2021 İtalya Kupası'nı kazanma başarısı göstermişti. Siyah-Beyazlılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ise son 16 turunda veda etmişti.

Güncellenme Tarihi : 12.6.2022 16:55

İLGİLİ HABERLER