Asayiş
  • 25.4.2020 13:09

Annesinin parısını çalması için hırsız tuttu!

Annesinin evine hırsız tuttu! Pişman olup kendisini ihbar etti

Annesi ile aynı apartmanda oturan oğlu annesinin kasasında bulunan paraları almak için kiralık hırsız tuttu. Binlerce lirayı çaldıran hayırsız evlat pişman olunca kendisini ihbar etti. Kiralık hırsız hakkında 9 yıla kadar hapis isteniyor.

Olay İstanbul Bayrampaşa'da meydana geldi. 67 yaşındaki Refiye R. yıllarca biriktirdiği para ve ziynet eşyalarını evinde bulundurduğu çelik kasada biriktiriyordu. Aynı apartman içerisinde annesi ile karşılıklı oturan Kemal R. annesinden borç para istiyordu. Kemal R. istediği parayı alamayınca evde bulunan çelik kasayı soyması için kendisine hırsız tuttu. Bin dolar karşılığında anlaştığı hırsıza evi ve kasanın anahtarlarını gösteren Kemal R. annesini kendi evine davet ederek hırsızların paraları çalmasını sağladı.

OĞLU ANNEYİ OYALADI, HIRSIZ KASAYI SOYDU

Eve giren hırsızlar Kemal R.'nin söylediği gibi kasayı anahtar ile açarak içerisinde bulunan 41 bin lira, 500 Euro, 18 adet bilezik, 21 adet çeyrek altın, 85 cm altın zincir ve ziynet eşyaları çalarak kayıplara karıştı.

PİŞMAN OLUP KENDİSİNİ İHBAR ETTİ

Altınları satarak parayı harcayan hayırsız evlat bir süre sonra pişman olarak annesinin evine giren hırsızı kendisinin ayarladığını itiraf etti. Polis karakoluna giderek olayı anlatan Kemal R. hırsızlık yaptırdığı kişiden de şikâyetçi oldu.

9 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Hırsızlık yapan Ahmet A. polis güçleri tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda savcılık tarafından düzenlenen iddianamede Kemal R. ve anne Refiye R. mağdur olarak yer alırken Ahmet A. hakkında 'Haksız yere evde bulundurulan anahtar kullanılmak suretiyle hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak olan şüpheli hakkında 9 yıla kadar hapis isteniyor.

 

Güncellenme Tarihi : 25.4.2020 13:11

İLGİLİ HABERLER