Gündem
  • 15.6.2024 09:51

Arafat'taki büyük buluşmada: 'Lebbeyk' nidaları

Hacı adayları Arafat'taki büyük buluşmada: 'Lebbeyk Allahumme Lebbeyk' nidaları yeri göğü kapladı

Hac vazifesini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'da bulunan 2 milyondan fazla hacı adayı Arafat'taki büyük buluşmaya hazır. Hacıların 'Lebbeyk Allahumme Lebbeyk' nidaları yeri göğü kapladı. Büyük bir heyecanla vakfeyi bekleyen hacılar, öğle namazının ardından 'Arafat Duası'nda bulunacak. Ardından gün batımında kafilelerle otobüslerle Müzdelife'ye hareket edilecek.

Hacı adaylarının “mahşerin provası” olarak nitelendirilen Arafat buluşması gerçekleşiyor. Hacı adayları Arafat öncesinde son cuma namazlarını Kâbe’de kıldı

Aralarında Türklerin de bulunduğu hacı adayları kafileler halinde, Mekke'ye 25 kilometre mesafedeki haccın en önemli rükünlerinden olan Arafat'a hareket etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı her kafile için sorumlu din görevlisi tayin ederken, hac vizesi dışındaki vizelerle "kural dışı" hac ibadetini önlemek için Suudi Arabistan’ın hayata geçirdiği "Nusuk" uygulaması kapsamında hacı adayları için çıkartılan kartlar Suudi Arabistan yetkilileri tarafından tek tek kontrol edildi.

 

Bu yıl ilk defa hayata geçirilen uygulama kapsamında yapılan kontrollerin ardından kafile bilgilerinin yer aldığı barkodlar otobüslerin kapılarına yapıştırıldı.

Erbaş vakfe duası yapacak

Bugün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın vakfe duası sonrasında Arafat sınırlarının açılmasıyla Müzdelife bölgesine intikal edecek hacı adayları, Müzdelife'de akşam ve yatsı namazlarını cem ederek kılacak. Müzdelife vakfesinin ardından hacı adayları, şeytan taşlamak için Cemerat bölgesine hareket edecek. Şeytan taşlamanın ardından Mescid-i Haram'a giderek ziyaret tavafı ve say görevi yapılacak, tıraş olunarak ihramdan çıkılacak.

 

YENİ ŞAFAK

Güncellenme Tarihi : 15.6.2024 09:56

İLGİLİ HABERLER