
Arda Turan'dan Omar'a!.. Sana ihtiyacımız var
Galatasaray'ın kaptanlarından Arda Turan, yılbaşı kutlaması sırasında yaşanan havai fişek patlaması hastaneye kaldırılan Omar Elabdellaoui hakkında paylaşımda bulundu.
Yılbaşı kutlaması sırasında yaşanan havai fişek patlaması hastaneye kaldırılan Galatasaray'ın sağ beki Omar Elabdellaoui için Arda Turan'dan paylaşım geldi.
Arda Turan'ın paylaşımında "Sana ihtiyacımız var kardeşim, tekrar gülümsemene ihtiyacımız var, savaşan ruhuna ihtiyacımız var, ailen için güçlü bir baba olmana ihtiyacımız var. Unutma, biz Allah'a inanıyoruz. Başaracaksın ve her şey eskisinden daha iyi olacak" ifadeleri yer aldı.
HAYATİ TEHLİKESİ YOK
Oyuncunun sağlık durumuyla ilgili Galatasaray'dan rahatlatan bir açıklama gelmişti.
Norveçli futbolcunun bilincinin yerinde olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilirken, "Omar’ın geçirdiği talihsiz kazanın ardından ilk müdahalesi yapıldı, uzman doktorların gözetiminde durumu takip ediliyor. Şu an ameliyata alındığına dair haber doğru değil. Bilinci yerinde ve hayati tehlikesi yok." ifadelerine yer verilmişti.
Yılbaşı kutlaması sırasında down sendromlu çocuğunu eğlendirmek için havai fişek kullanmak isterken yaşanan patlama sonucu yaralanan Omar Elabdellaoui'nin 2019 yılında verdiği bir röportaj ortaya çıktı. Olympiakos kaptanı olduğu dönemde yapılan röportajda Omar, down sendromlu olan ilk çocuğunun doğumunu ve o süreçte yaşadıklarını samimi bir şekilde anlatıyor...
Fatih Gider / Spor Arena- Galatasaray'ın Norveçli sağ beki Omar Elabdellaoui, yılbaşı kutlaması sırasında elinde havai fişek patlaması sonucu yaralanıp hastaneye kaldırılmıştı. Yılbaşında evde çocuklarını eğlendirmek için havai fişek düzeneği alan Omar Elabdellaoui'nin ellerinde ve göz çevresi kritik olmak kaydıyla yüzünden yaralandığı ifade edildi.
Omar Elabdellaoui'nin Olympiakos'ta forma giydiği dönemde ülkesi basınına verdiği bir röportaj ortaya çıktı. İşte Omar'ın duygusal hikayesi...
OMAR'IN YÜREK BURKAN HİKAYESİ: DOWN SENDROMLU ÇOCUĞUN KAHRAMAN BABASI
Omar Elabdellaoui, Kasım 2019'da Olympiakos'ta forma giydiği dönemde ülkesinin TV2 isimli basın kuruluşundan Daniel Sannum Lauten ve Trine Melheim Naess'e Atina'daki evinin kapılarını açmış ve özel hayatının ve futbolculuk kariyerinin bilinmeyen yönlerini anlatmıştı.
Fas'tan Norveç'e göç eden bir ailenin Norveç'in başkenti Oslo'nun Sagene isimli mahallesinde doğan bir çocuğu olan Omar, 16 yaşında yine Oslo'nun Skeid takımında futbola başladı. 3. ligde mücadele eden takımında dikkatleri çeken genç Omar, 2008 yılında Manchester City altyapısına transfer oldu ve profesyonel futbolculuk yolculuğu bu şekilde başladı.
Omar, Manchester City serüvenini şu sözlerle anlatıyor;
"İngiltere'ye taşındığımda çok zorlandım. Kadroya giremiyordum. Kendimden şüphe etmeye başlamıştım. İki yılın ardından ayrılmanın en doğru şey olduğuna karar verdim"
KIRILAN AYAK VE FUTBOLDAN AYRI GEÇEN BİR YIL
Omar, Manchester City altyapısında geçirdiği iki buçuk yılın ardından ülkesinin Stromsgodset takımına kiralandı. Burada henüz 8 maça çıkmıştı ki ayağı kırıldı. Yaklaşık bir yıl futboldan uzak kalan genç futbolcu, Manchester City'ye geri dönüp rehabilitasyonunu tamamladı. City'de göze girmeyi başaramayan Omar sırasıyla Feyenoord, Braunshweig'a birer yıl kiralık gitti. 2013 yazında Bundesliga 2 ekibi Braunshweig, Omar'ın bonservisini 500 bin Euro karşılığında Manchester City'den aldı. Braunshweig'da bir sezon oynayan Omar, 2014 yazında 400 bin Euro karşılığında Yunanistan devi Olympiakos'a transfer oldu.
DOWN SENDROMLU ÇOCUĞUNUN DOĞUMU VE OMAR İLE EŞİNİN YAŞADIKLARI
Olympiakos'ta forma giyerken eşinin hamilelik haberiyle sevinçten havalara uçan Omar Elabdellaoui, doğuma kısa bir süre kala ilk çocuklarının down sendromlu olduğu haberini almış.
Omar, İbrahim adını verdikleri ilk çocuğunun doğum sürecini şu sözlerle anlatıyor:
"Genç bir çifttik ve çok korkmuştuk. Ne yapacağımızı bilmiyorduk. Bu hastalıkla ilgili bulabildiğim bütün kitapları okudum. Böylesi özel çocukların bakımı ve yetiştirilmesiyle ilgili her şeye hakimdim doğumdan önce. Hayatım maç, antrenman ve hastane üçgeninde geçiyordu. Deplasmanlara gittiğimizde eve dönmeyi dört gözle bekliyordum. Doğum günü geldiğinde çok heyecanlıydım. Hastanedeki odamıza gittiğimde 'It's a boy' yazan balonu gördüğümde ağladım. Ve sonunda çocuğumuz doğdu. Odasında bu balon ve oyuncan ayılar vardı. O günü asla unutamam."
Editör Notu: Elabdellaoui ailesinin İbrahim'den sonra bir çocuğu daha dünyaya gelmiş.
HASTANE - EV ARASI MEKİK DOKUMALAR
İbrahim'in doğumunun ardından oğlu için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır, down sendromuyla ilgili bütün bilgilere hakim bir baba olduğunu söyleyen Omar, her şeye rağmen hastane sürecinin yaklaşık iki yıl boyunca devam ettiğini anlatıyor: "Ben ve eşim için zorlu zamanlardı. En ufak konuda dahi bilgi sahibi olmamıza rağmen hastaneye gitmemiz gerekiyordu. O zorlu zamanları geride bıraktık. İbrahim bize güç verdi. Biz de onun için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık."
"ÇOCUĞUMUN HASTALIĞINI ASLA SAKLAMADIM, HASTALIĞINDAN UTANMADIM"
Röportaj sırasında çocuğuyla oynadığı anların paylaşıldığı yazıda Omar'a 65 bin takipçili(Galatasaray'a transferi sonrası takipçi sayısı 266 bine ulaştı) Instagram hesabından çocuğu ve ailesiyle ilgili paylaşım yapmadığı hatırlatılıyor. Omar bu konuyla ilgili şunları söylüyor: "Oğlumun bu durumunu hiçbir zaman saklamadım. Bize yakın olan insanlar durumu biliyor. Sosyal medyada ise özel hayatımdan paylaşım yapmayı tercih etmiyorum. Bu tamamen benim karakterimle ve seçimimle ilgili. Çocuklarımın yanında olmak, onlara ihtiyaçları olan neyse onu sağlamak benim için en önemli şey."