Gündem
  • 28.1.2005 20:52

ARINÇ: ''KERKÜK'TEKİ GELİŞMELER SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞÜRÜR''

İSTANBUL - TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''Kerkük'e son aylarda yerleştirilen binlerce peşmergenin Irak'ta yapılacak seçimleri büyük ölçüde gölgeleyeceğini düşünüyoruz'' dedi.
     İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Pier Ferdinando Casini'nin davetlisi olarak bu ülkeye yaptığı resmi ziyareti tamamlayan TBMM Başkanı Bülent Arınç yurda döndü.
     Arınç, Atatürk Havalimanı'nda, Irak'ta yapılacak seçimler ve Kerkük'teki gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı.
     Irak seçimlerini ve Kerkük ile ilgili konuları da İtalya'daki muhataplarıyla görüştüğünü ifade eden Arınç, şöyle devam etti:
     ''Türkiye, Irak'taki seçimlerin önemine inanmaktadır. Bu seçimlerin Irak'ın demokratikleşmesi ve yeniden yapılanmasında çok önemli bir adım ve merhale olduğuna inanıyoruz. Ne var ki, bu seçim bu kadar önemli olmakla birlikte, seçim öncesi cereyan eden bazı olaylar, bu seçimin sıhhatine gölge düşürmektedir. Özellikle Kerkük'ün nüfus yapısını değiştirmeye yönelik bir takım çabaların önlenmesi yolunda Türkiye Hükümeti'nin ve tüm yetkililerin itirazları, uyarıları yeteri kadar dikkate alınmamıştır. Özellikle Kerkük'e son aylarda yerleştirilen binlerce peşmergenin Irak'ta yapılacak seçimleri büyük ölçüde gölgeleyeceğini düşünüyoruz. Bu, fevkalade zararlı olmuştur. Bu konuda yetkili olan çevreler uyarılara kulak asmamışlardır. Bu seçim bir dönüm noktası olabilirdi. Irak'ta şu anda görülüyor ki her şeye rağmen yapılacak olan bu seçim, kendisinden beklenen yararın ancak çok azını karşılayabilecektir.'' Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER