Gündem
  • 28.1.2005 20:48

ORG.BÜYÜKANIT: ''TSK KIBRIS'TAKİ VARLIĞINA DEVAM EDECEKTİR''

LEFKOŞA - Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Rumların referandumda Annan Planı'nı onaylamadığını ve anlaşmayı reddettiğini ifade ederek, ''Barışın sağlanamadığı bir ortamda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kendisine verilen görevinde bir değişiklik olmamıştır, dolayısıyla buradaki varlığına devam edecektir'' dedi.
     Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanlığı birliklerini denetleyen Orgeneral Büyükanıt, Ankara'ya hareketinden önce Ercan Havaalanı'nda basın toplantısı düzenledi.
     Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bir gazetecinin, KKTC'ye geldiği gün yaptığı, ''kalıcı ve kesin bir anlaşma olmadan Kıbrıs'tan asker çekilmeyeceği' yönündeki açıklamasına Rumların tepki gösterdiğini anımsatarak görüşlerini sorması üzerine, şunları söyledi:
     ''Yaptıkları tenkitleri kesinlikle kabul etmiyorum, çünkü doğru değil. Eğer kendileri referandumda Annan Planı'nı onaylasalardı Türk askeri varlığı yıllara bağlı olarak 600'e kadar düşecekti. Kıbrıs Rum kesimi bunu kabul etmedi ve anlaşmayı reddetti. Şimdi bu durumda bir barış sağlanamamış oldu. Barışın sağlanamadığı bir ortamda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendisine verilen görevinde bir değişiklik olmamıştır, dolayısıyla buradaki varlığına devam edecektir.
     Ancak Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir barış olduğu takdirde, bu anlaşmanın hükümlerine göre, her nasıl olursa tabii ki riayet edecektir. Ama Rum kesiminde yapılan tenkitleri doğal bir refleks olarak görüyorum ve çok önemsemiyorum.'' Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER