Aselsan'dan gemilere çelik kubbe.. Göksur
GEMİLERİN HAVA SAVUNMASI İÇİN ASELSAN ÇÖZÜMÜ: GÖKSUR
ASELSAN’ın hava ve füze savunma alanında sahip olduğu bilgi birikimine, ileri teknolojilerine ve aktif kullanımda olan güvenilir çözümlerine yakın dönemde eklenecek olan GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, ASELSAN’ın IDEF 2023’de sergileyeceği kritik sistemler arasında yer alıyor.
Yakın Hava Savunma Füze Sistemleri, deniz platformlarının hava tehditlerine karşı savunulmasında görev alacak hayati öneme sahip sistemlerdir. ASELSAN GÖKSUR; gemi-savar füzeleri, silahlı/silahsız insansız hava araçları, seyir füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı hava ve füze savunma görevini icra edecek.
GÖKSUR, önleyici füze olarak TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen ve deniz platformlarının hava savunma ihtiyaçlarına göre güncellenen BOZDOĞAN füzesini kullanıyor. GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, ürün ailesi kurgusunda geliştirilmekte olup modüler tasarım yaklaşımıyla üç farklı konfigürasyona sahip çözüm sunuyor.
GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, 360 derece Tehdit İmha Kabiliyeti, Yeni Nesil IIR Arayıcı Başlıklı Güdümlü Mermi, Çoklu Hedef Önleme Kabiliyeti, Müstakilen ve/veya Platforma Entegre Çalışabilme, Veri Bağı ile Ara Safha Güdüm ve Yüksek Tek Atım Önleme Olasılığı gibi pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor.
Pek çok farklı hava savunma ürünü geliştiren ASELSAN; Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığının ev sahipliğinde, Savunma Sanayii Başkanlığının koordinasyonunda ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının sorumluluğunda düzenlenecek IDEF 2023’te yeni sistemlerini görücüye çıkaracak.
ASELSAN’ın GÖKSUR’u Seri Üretime Yakınken, “Almanya, RAM’in Türkiye’ye Satış Yasağını Kaldırdı” Haberleri Geliyor
Almanya’nın Türkiye’ye RAM (Rolling Airframe Missile) satışına izin verdiğine ilişkin haber, Almanya’nın önde gelen haber kuruluşlarından DER SPIEGEL’e ait.
DER SPIEGEL, Alman Federal Hükûmetinin yıllar sonra ilk kez Türkiye’ye büyük ölçekli silah ihracatını onayladığını öğrendi.
Habere göre, “GİZLİ” toplanan Federal Güvenlik Konseyi, Türkiye’ye birkaç yüz milyon avro değerindeki silah sistemlerinin satışına yeşil ışık yaktı.
Bunlar arasında Türk Donanması için MBDA tarafından üretilen ve RAM-System GmbH (MBDA Almanya (50%), Diehl Stiftung (25%) ve Diehl BGT Defence %25) tarafından pazarlaması yapılan RAM Deniz Yakın Hava Savunma Füze Sistemi ve Thyssenkrupp üretimi SeaHake torpidosu ile denizaltı ve fırkateynlerin modernizasyonuna yönelik büyük malzeme paketleri de var.
NOT: RAM Deniz Yakın Hava Füze Savunma Sisteminin dünyadaki diğer üreticisi Amerikan Raytheon (General Dynamics) firmasıdır.
ASELSAN, RAM Yakın Hava Savunma Füze Sistemi’nin muadilini seri olarak üretmeye hazırlanırken, SeaHake torpidosunun muadili hatta daha gelişmişi olan AKYA torpidosunun Roketsan tarafından seri olarak üretildiğini; torpidonun Türk donanmasında büyük başarıyla görev yapmaya başladığını vurgulamakta fayda var.
Türkiye’nin hem kendi hem de dost/müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını maliyet-etkin bir şekilde karşılaması ve dünyada benzeri ürünleri üreten ülkelerin firmalarına ciddi bir rakip olması, doğal olarak çok dikkat çekiyor!
ASELSAN GÖKSUR HAVA VE FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ
ASELSAN GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, Mavi Vatan’ın satha yakın gemisavar füzeleri, Silahlı/Silahsız İnsansız Hava Araçları, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı korunmasında kritik bir rol üstlenecek.
ASELSAN’ın TÜBİTAK SAGE ile birlikte hava ve füze savunma alanında sahip olduğu bilgi birikimine ve ileri teknolojilerine yakın dönemde eklenecek olan GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi üzerine çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
ASELSAN GÖKSUR; gemisavar füzeleri, silahlı/silahsız insansız hava araçları, seyir füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı hava ve füze savunma görevini icra edecek. Özellikle satha yakın uçan tehditlere karşı önlem olarak geliştirilen GÖKSUR, Türk donanmasının savunma kabiliyetlerine güç katacak.
GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, 360 derece tehdit imha yeteneği, yeni nesil IIR arayıcı başlıklı güdümlü mermi, çoklu hedef önleme kabiliyetine sahip.
Müstakilen veya platforma entegre çalışabilen GÖKSUR, veri bağı ile ara safha güdüm ve yüksek tek atım önleme olasılığı gibi pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor.
GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, ürün ailesi kurgusunda ve modüler tasarım yaklaşımıyla geliştiriliyor.
GÖKSUR, platforma özel esnek yerleşim alternatifleriyle, farklı boyutlardaki platformların ihtiyaçlarına en uygun çözümü çeşitli konfigürasyonlarıyla sunuyor.
GÖKSUR, önleyici füze olarak TÜBİTAK SAGE tarafından deniz platformlarının hava savunma ihtiyaçlarına göre geliştirilen GÖKSUR IIR füzesini kullanıyor.
BOZDOĞAN hava-hava füzesinin deniz platformlarına uyumlandırılması, çift yönlü veri bağı, dik atım yeteneği gibi özellikler eklenmesi ile tasarlanan GÖKSUR IIR füzesinde kritik eşiklerden birisi olan rüzgâr tüneli testleri TÜBİTAK SAGE alt yapısı kullanılarak tamamlandı.
Bu aşamanın da geçilmesiyle atışlı testlere giden yol açılmış oldu.
İlerleyen süreçte atışlı test kampanyaları ile kalifikasyon süreçleri tamamlanacak olan GÖKSUR’un kısa sürede Deniz Kuvvetleri Komutanlığının hizmetine sunulması hedefleniyor.
ROKETSAN AKYA YENİ NESİL AĞIR SINIF TORPİDO
Güncellenme Tarihi : 1.11.2024 11:10