Gündem
  • 21.11.2025 11:40

İmamoğlu ve babasının FETÖ ile bağı ortaya çıktı

'Cemaatlere para aktarmakla' itham edilen Bakan Tekin'den CHP'lilere zor soru: Gülbahar Hatun Okulları'nı kim açtı, neden peşinden gidiyorsunuz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığın TBMM'deki bütçe görüşmelerinde, muhalif vekillerin kendisini 'cemaat ve tarikatlarla para aktarmakla' itham etmesi üzerine söz aldı. "1990 yılında Gülbahar Hatun Okulları'nı kim açtı? Hangi cemaatin mensubuydu? Siz neden o arkadaşın peşinden gidiyorsunuz?" diye soran Bakan Tekin, yolsuzluk tutuklusu Ekrem İmamoğlu ve ailesinin FETÖ bağlantılarını işaret etti. Bilindiği gibi; Türkiye'nin ilk FETÖ okulunun Ekrem İmamoğlu'nun usulsüz yatay geçiş yaptığı dönemde, ailesinin şirketi tarafından kurulduğu ortaya çıkmıştı. Belgelere göre; Gülbahar Hatun Koleji'nin kurucuları arasında baba Hasan İmamoğlu'nun başında olduğu İmamoğlu Eğitim AŞ (İMAŞ) bulunuyordu.

FETÖ’ye okul açmışlar

Ekrem İmamoğlu ve ailesine ait İMAŞ Şirketi’nin 1997 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde FETÖ’ye ait bir okul açtığı ortaya çıktı. İmamoğlu ailesi 1990’da okul inşaatı için şirket kurmuş.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İmamoğlu ailesi ile ilgili bir skandalı ortaya çıkardı. Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu’nun ortağı olduğu İMAŞ isimli şirkete dikkat çeken Tekin, bu şirketin 1997’de bir okul inşa ederek FETÖ’ye verdiğini söyledi. Özel Gülbahar Hatun Kolejleri ismiyle bilinen kurumun ruhsatı için MEB’e başvuru yapıldığını anlatan Tekin, bu okulun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapandığını anlattı.

İLK FETÖ OKULLARINDAN BİRİ

Tekin, “İMAŞ yani İmamoğlu ailesinin kurduğu bir şirket. Şirketin adı eğitim, ihracat ve ithalat şirketi. Şirketin ana sözleşmesinde özel okulculuk var. Aynı şirket 1997 yılında MEB’e Özel Gülbahar Hatun Kolejleri’nin ruhsatı için başvuruyor ve açıyorlar. Bu okulun esprisi şu, bu okul FETÖ’nün Türkiye’de açılan ilk okullarından bir tanesi” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 21.11.2025 11:05

İLGİLİ HABERLER