Yaşam
  • 22.11.2006 16:05

ASKERDE GÖZLERİNİ KAYBEDEN GENÇ, YARDIM BEKLİYOR!..

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda vatani görevini yaparken aniden rahatsızlanan ve terhis olduktan 20 gün sonra gözlerini kaybeden 23 yaşındaki Murat Dilbüyük, Milli Savunma Bakanlığı'ndan yardım bekliyor.


Kahramanmaraş'ta yaşayan ve bir lokantada aşçı olarak çalışan Murat Dilbüyük, 2003 yılında askerlik görevini yapmak için önce 1 aylık acemi birliği için Manisa'ya, oradan da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na seçildi. Geçmişte hiçbir rahatsızlığı bulunmayan Dilbüyük, Ankara'daki 3. ayında halsizlik ve baş dönmesi şikayetiyle GATA'ya gitti. Bir takım ilaçlar kullanan Murat Dilbüyük, terhisine 5 ay kala sol gözünde başlayan sorun nedeniyle ikinci kez GATA'ya müracaat etti. Bir süre tedavi gören Dilbüyük, hava değişimi için de 1 ay memleketine gönderildi.

Ancak Murat Dilbüyük yeniden gittiği birliğinde bir süre sonra her iki gözünde görme bozukluğu ve ağrılar hissedince yine GATA'ya gönderildi. Burada Dilbüyük'e 'optik nevrit' (optik sinirin iltihabı) teşhisi konuldu. 2005 yılında askerliğini tamamlayıp Kahramanmaraş'a dönen Murat Dilbüyük, 1 ay sonra her iki gözünü de kaybetmeye başladığını fark etti.


Büyük bir telaşla doktora gittiğini söyleyen talihsiz genç, "O tarihten sonra hayatım gerçekten kararmaya başladı. Yeşil kart çıkartarak önce Kahramanmaraş'ta sonra Ankara ve İstanbul'da tedavi olmak istedim. Ancak doktorların bana söyledikleri karşısında yıkıldım.

Çünkü gözlerimi kaybetmiştim ve bu hastalığın da tedavisi yoktu. Hacettepe Üniversitesi'ndeki doktorlar bana, optik nevrit hastalığının dünyada hiçbir tedavisinin bulunmadığını söyledi. Büyük bir üzüntüyle memleketime döndüm. Artık bilimin bu hastalığa çare bulmasını bekliyorum" diye konuştu.


Yaklaşık 2 yıldır eve mahkum yaşadığını anlatan Murat Dilbüyük, "8 ay önce avukat aracılığıyla Milli Savunma Bakanlığı'na başvurdum. Askerden önceki ve askerlik sırasında aldığım sağlık raporlarını Milli Savunma Bakanlığı'na gönderdim. Bakanlık'tan sadece sosyal güvence istiyorum. Eskiden çok iyi bir işim vardı. Ama şimdi hiçbir yerde çalışamıyorum. Nişanlıydım, ayrılmak zorunda kaldım. Devletin bana yardım etmesini beklemekten başka çarem kalmadı" dedi.


Hastalıkla ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Göz Hastanesi Baştabibi Opr. Dr. Uğur Toka ise, "Optik nevrit, görüntüyü gözden beyne taşıyan optik sinirlerin iltihabıdır. Tedavisi olmayan çeşitleri vardır. Erken teşhisle tedavisi mümkün görülmüştür. Sinirsel, aşırı yorgunluk, gribal gibi birçok enfeksiyon hastalıklarının ardından olabileceği gibi hiçbir sebep olmaksızın da optik nevrit vakaları mevcuttur" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:01

İLGİLİ HABERLER