Yaşam
  • 22.11.2006 16:03

İNANILMAZ! BAŞHEKİM KENDİSİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇTIRDI!..

KAYSERİ - Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Tamer, Hasta Hakları Komisyonu'na bir hastadan gelen "Başhekim bana kötü davrandı" şeklindeki şikayet üzerine, kendisi hakkında soruşturma açtırdığını ve Sağlık Bakanlığı'nın dilekçe üzerine hastanede yaptığı incelemede herhangi bir eksiklik görmediğini, hatta en iyi seviyede olduğu gerekçesiyle soruşturmaya olumsuz cevap verdiğini söyledi.


Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü'ne "Ares" durumunda gelen 85 yaşındaki bir hastanın yakını tarafından başhekim hakkında şikayet dilekçesi verildiğini belirten Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Tamer, hasta yakınının görevli doktora çok sert ithamlarda bulunduğunu ve bunun üzerine personelinin haklı olduğundan dolayı arkasında olduğunu, bu yüzden de Hasta Hakları Komisyonu'na bizzat kendisinin de yardımcı olarak şikayet dilekçesinin alındığını söyledi.


Verdikleri sağlık hizmetinin kalitesi ve hasta haklarına büyük önem verdiklerini ifade eden Başhekim Tamer, 3 yıl önce Türkiye'de devlet hastaneleri arasında ilk kez hastanelerinde hasta hakları birimini faaliyete geçirdiklerini vurguladı.

Verdikleri hizmetin kalitesini artırabilmek için birime gelen şikayetleri anında değerlendirerek, çözüm arayışına girdiklerini vurgulayan Başhekim Tamer, birimin çözüm bulamadığı sorunların valilik, sivil toplum kuruluşları, il genel meclisi, baro, sendika ve hastane personelinden oluşan 5 kişilik komisyona taşındığını söyledi.


Komisyonun, şikayet konusu olan sorunların çözümü için gerektiğinde ilgililer hakkında soruşturma açtığını ifade eden Başhekim Tamer, hastanede yaşanan sıkıntılara çözüm bulunması konusunda Hasta Hakları Birimi'ne gelen şikayetlerin büyük önem taşıdığını kaydederek, ''Bir pazar günü hastanemizde Fizik Tedavi Bölümü'nde tedavi gören 85 yaşlarında bir kadın kalp krizi geçirmiş. Doktorların anında müdahalesiyle hayata döndürülen yaşlı kadın, doktorlarımız tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmek istenmiş. Ancak, hastanın oğlu bunu kabul etmemiş.

Bunun üzerine hasta yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınarak, ertesi gün kardiyoloji servisine yatırılması kararlaştırılmış. Ertesi gün, hastanın servise yatması sırasında hastanın oğlu işlemlerin geciktirildiğini gerekçe göstererek görevli doktorumuza hakaret etmiş. Hastanın oğlu daha sonra bana gelerek şikayette bulundu.

Ben de kendisine annesinin tedavisi için gereken her şeyin yapıldığını söyledim, ama ikna olmadı. Daha sonra benim hakkımda yazdığı şikayet dilekçesini bana getirdi. Hakkımda verilen şikayet dilekçesini Hasta Hakları Birimi'ne göndererek işlem yapılmasını istedim. Dilekçenin işleme konulması sonucu İl Sağlık Müdürlüğü'nce soruşturma açıldı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş tarafından ifadem alındı.

Yürütülen soruşturma neticesinde aklandım. Hastanemizde hastalarımıza en kaliteli sağlık hizmetini vermeye çalışıyoruz. Aksayan yönlerin giderilmesi konusunda da tüm şikayetleri değerlendiriyoruz. Şikayet konusu benimle ilgili bile olsa taviz vermiyoruz'' şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:01

İLGİLİ HABERLER