Medya
  • 19.6.2008 07:12

ATV, TÜRKİYE - ÇEKOSLOVAKYA MAÇINDA NE KADAR KAZANDI

ATV 7.5 milyon dolar ciro yaparak rekor kırdı.

Türk Milli Takım ana sponsorları arasında yer alan Garanti, Ülker, TTNET, Petrol Ofisi ve Coca Cola reklamlarını, maç araları, başlangıç ve bitişlerde veren atv, Türk televizyon tarihinde bir rekora imza attı.

Euro 2008'in yayın hakkını 1.3 milyon dolara alan atv, Türkiye-Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında, saniyesi 5 ile 8 bin YTL'den aldığı reklamlarla bir rekora imza attı. Maç akşamı kanal, 15 dakikada bir girilen reklam kuşaklarından, en az 7.5 milyon dolar ciro yaptı
Millilerimizin, Çek Cumhuriyeti ile yaptığı ve 2-0'lık mağlubiyetten sonra 3-2'lik galibiyetle noktaladığı karşılaşmayı canlı veren kanal, bugüne kadar Türkiye'de bir günde en yüksek reklam gelirine ulaşarak rekor kırdı.

EN İYİ TANITIM TTNET'TEN

Maç akşamı reklamlarını yayınlatmak isteyen firmalar, 1 saniyelik reklam için 5 ile 8 bin YTL arasında bedel ödedi. 1 dakikalık reklam maliyetinin 200 ile 350 bin YTL'yi bulduğu karşılaşmada, 15 dakikada bir 8 dakikalık reklam kuşağı girdi. TTNET görüntülü telefon tanıtımları ve ara reklamlarla beraber, atv en az 7 buçuk milyon dolarlık ciro yaptı. Türk Milli Takım ana sponsorları olan Garanti, Ülker, TTNET, Petrol Ofisi, Coca Cola reklamlarını maç araları, başlangıç ve bitişde veren kanal, özellikle TTNET'in yeni hizmeti görüntülü telefon tanıtımıyla ciddi rakamlara ulaştı. Görüntülü telefon, maç öncesi yayınlanan Santra programındaki canlı bağlantılarda kullanıldı.

REYTİNG DE PATLADI

Kanal, reklam gelirleri dışında, Euro 2008 yayın hakları satışından da ciddi gelir elde etti. Euro 2008 maç özetinin ikinci şahıslara devri 13 bin doları buluyor. Patlama sadece reklam gelirlerinde değil reytinglerde de yaşandı. Pazar günü AB grubunda, Türkiye'de her 100 televizyondan 55'inde, atv izlendi. Günlük listede en çok izlenen 100 program arasında milli maçın ardından atv'nin programları 'Maç Sonu' ikinci, 'Maç Başlıyor' üçüncü, 'Maç Sonu Görüntüler' dördüncü, 'Santra' ise beşince oldu. Reytingler 21,50'ye kadar dayandı.

2 MİLYON DOLARA MAL OLACAK

Euro 2008'in Türkiye Yayın Haklarını almak için atv'yle birlikte D-Smart ve Show TV de başvurmuştu. Show TV yayın hakkı için 400 bin dolar verirken D-Smart 450 bin dolara kadar çıktı. Ancak flaş teklif atv'den geldi. Atv, üç kat fazla para vererek 1.3 milyon dolara maçın yayın hakkını satın aldı. Yayınların atv'ye 2 milyon dolara malocağı belirtiliyor.

Yeni Şafak

 

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:32

İLGİLİ HABERLER