Medya
  • 19.6.2008 10:49

VAKİT ANKARA BÜRO'YA HACİZ ŞOKU

Vakit Gazetesi’nin Ankara Bürosu’na giden haciz memurları, bürodaki bilgisayarı haczetti. Oktay Ekşi ve Hürriyet’in açmış olduğu bir dava nedeniyle haciz işlemlerinin yapıldığı bildirirken Vakit gazetesi haberi manşetinden ‘Ne susarız ne de yılarız’ başlığıyla duyurdu.

Gazete haberinde Hürriyet’e 4 bin, Oktay Ekşi’ye 3 bin YTL manevi tazminat kararı verildiği ancak, kararın temyize götürüldüğünü belirtti. 9 Haziran 2005 tarihli ‘Doğan Grubu’nun Amacı (Ömer) Dinçer’e Baskı’ başlıklı haber nedeniyle davanın açıldığı aktarıldı.

Dün öğle saatlerinde Vakit Ankara Haber Merkezi’ne giden icra memurlarının bilgisayarları haczettiği bildiren Vakit Gazetesi, yaşananları şöyle aktardı; “Bilgisayarlarımızdaki bilgiler ve dokümanları almamıza bile müsaade etmek istemeyen icra memurları ile muhabirlerimiz arasında tartışmalar yaşandı. Muhabirlerimizin hukuksuzluğu ve keyfiliği dile getirmelerine rağmen avukatımız Hacı Ali Özhan’ın büroya gelmesi de beklenilmeden icra işlemi başlatıldı ve bilgisayarlarımızla birlikte haber kaynağımız olan faksımız bile sökülerek haczedildi. Bilgisayarlarımızın haczedilmesiyle muhabirlerimiz haberlerini internet kafede yazmak zorunda kaldı.”

Vakit Gazetesi haczin Anayasa’ya ve İcra ve İflas Kanunu’na aykırı olduğunu belirtti. Vakit GAP Gazeteciler Birliği Genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın görüşlerini aktardığı haberinde, Vakit’in son dönemda yaptığı haberler nedeniyle susturulmaya çalışıldığı görüşüne yer verdi.

Haber 7

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:31

İLGİLİ HABERLER