Dünya
  • 2.7.2024 09:21

Avustralya'da iktidar partisi, Filistin devletini tanıyalım diyen milletvekilini ihraç etti

Avustralya'da iktidar partisi, Filistin Devleti'nin tanınmasına verdiği destek nedeniyle başörtülü bir kadın milletvekilini "süresiz" olarak ihraç etti

Avustralya'da iktidardaki İşçi Partisi, Temsilci Fatima Biman'ı Senato'daki grubundan süresiz olarak ihraç etme kararı aldı; Çünkü Yeşiller Partisi'nin Filistin'in bağımsız bir devlet olarak tanınması önerisini destekledi.

Avustralya'da ABC News tarafından 30 Haziran 2024 Pazar günü yayınlanan bir rapora göre, Byman'ın Filistin Devleti'ni tanıma çabalarına verdiği destek, İşçi Partisi içinde tartışmalara yol açtı.

Parti, Byman'ın Senato grup toplantılarına katılma hakkının Avustralya Başbakanı ve parti lideri Anthony Albanese tarafından süresiz olarak askıya alındığını duyurdu.

Fatima Biman Avustralya'nın ilk örtülü kadın milletvekili olduFatima Biman Avustralya'nın ilk örtülü kadın milletvekili oldu

The Guardian'a göre bir Avustralya hükümeti sözcüsü, "Senatör Byman, eylemleri ve açıklamalarıyla kendisini federal parlamentodaki İşçi Partisi grubuna katılmanın getirdiği ayrıcalığın dışında bırakmıştır" dedi.

Şöyle ekledi: "Senatör Byman, parti grubuna ve İşçi Partisi'ndeki meslektaşlarına saygı göstereceğine karar verirse geri dönebilir, ancak o zamana kadar federal parlamento grubunun toplantılarına ve operasyonlarına katılma hakkı askıya alınacak."

Konsey, Yeşiller Partisi'nin 25 Haziran'da sunduğu Filistin Devleti'nin ikinci kez tanınması yönündeki önerisini reddetti.

Byman, 2022'de Avustralya'nın ilk başörtülü milletvekili oldu ve İşçi Partisi'nin Filistin devletini tanıma önerisini destekleyen tek kişi oldu, bu nedenle partinin Temmuz ayı başındaki konsey toplantısına katılımı yasaklandı. .

Güncellenme Tarihi : 2.7.2024 09:40

İLGİLİ HABERLER