Spor
  • 2.7.2024 22:00

Avusturya Muhteşem Süleyman'ı hatırlıyor musun?"

Avusturya ile EURO 2024'te son 16 turunda kozlarını paylaşacak A Milli Futbol Takımımıza, karşılaşmanın oynanacağı şehir olan Leipzig'de büyük destek verildi. Ay-yıldızlı taraftarlar, mücadele öncesinde Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın yer aldığı bir pankart açtı.

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda A Milli Futbol Takımı, TSİ 22.00'de Leipzig Stadyumu'nda Avusturya ile mücadele edecek.

Müsabaka öncesi Türk taraftarlar, birçok şehirden gelerek Leipzig'de meydanlarda toplandı ve daha sonra stadyuma doğru hareket etti.

Sokaklar kırmızı-beyaz oldu

Turnuva boyunca Dortmund ve Hamburg'ta oynanan maçlarda millilere yoğun destek veren ay-yıldızlı taraftarlar, bugün de Leipzig'de coşkuyla maç saatini beklemeye başladı.

Türk taraftarlar meşaleler yakıp, tezahüratlar söyleyerek millilere destek verirken, sokakları da kırmızı-beyaza çevirdi.

Binlerce taraftarlar daha sonra maçın oynanacağı stadyuma yürüdü.

"Avusturya, Muhteşem Süleyman'ı hatırlıyor musun?"

Bu esnada ise ortaya ilginç görüntüler çıktı. Sokaklar karnaval yerine çeviren futbolseverler, yaratıcı pankartlara imza attı.

Bir taraftar, Leipzig sokaklarında Viyana Kuşatması'nı hatırlatarak "Avusturya, Muhteşem Süleyman'ı hatırlıyor musun?" ifadelerinin ve Kanuni Sultan Süleyman'ın resminin yer aldığı bir pankart açtı.

Güncellenme Tarihi : 2.7.2024 21:22

İLGİLİ HABERLER