Spor
  • 28.12.2005 21:12

AZİZ YILDIRIM : PARA İÇİN ANELKA'YI BIRAKMAYIZ

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ligin bu sezon kalitesiz olduğu şeklindeki değerlendirmelerin, sarı-lacivertli takım 3. şampiyonluğuna gittiği için yapıldığını savundu.
     Kulübün televizyonu FBTV'de 4 saat süren canlı yayına katılan Yıldırım, spor gündemindeki birçok konuda açıklamalarda bulundu.
     Ligin bu sezon kalitesiz olduğu yönündeki değerlendirmelere tepki gösteren Yıldırım, 3. şampiyonluğa gittikleri için bunun yapıldığını öne sürerek, şöyle konuştu:
     ''Fenerbahçe üst üste iki yıl şampiyon oluyor. Bu yıl da inşallah olacağız ve hemen Türkiye ligi kalitesiz oluyor. 1999-2000 sezonunda 17. haftayı Galatasaray 42 puanla lider tamamladı. Ardından gelen Beşiktaş'ın 31, Gaziantepspor'un 30 ve Fenerbahçe'nin 29 puanı var. Bu sezon lige bakıyorsunuz, biz 45 puandayız. Ardından 41 puanla Galatasaray, 29 puanla Kayserispor sıralanıyor. Ne farkı var? Ligin geçmişten bir farkı yok. Fenerbahçe 3. şampiyonluğa gidiyor diye Türkiye Ligi'ni karalamayalım. Bir tek fark var, Fenerbahçe'de kaliteli oyuncular fazlalaştı.''
     Bu sezon devre arası döneminde transfer yapmayacaklarını belirten Yıldırım, ''Anelka Fenerbahçe'de kalacak mı? Teklifler var mı?'' şeklindeki soruya, ''Para için Anelka'yı göndermeyiz'' yanıtını verdi.
     Fransız futbolcuyla 3,5 yıllık anlaşma yaptıklarını hatırlatan ve bu futbolcunun sözleşmesinde, ''2006 yılında 20 milyon avro getirirse serbest kalır'' diye bir madde bulunduğunu anlatan Yıldırım, ''Anelka için kulübümüze hiçbir resmi müracaat yok. Burada mutlu, kalacak. Para için göndermeyiz. Bunu herkes bilsin, hiçbir oyuncumuzu para için göndermeyeceğiz'' şeklinde konuştu.
     Teknik direktör Christoph Daum'un teknik direktörlüğünün tartışılamayacağını kaydeden Yıldırım, ''Daum kendini yalnız hissediyor. Şikayetleri var. Bu kadar işler yapıyor, rekorlar kırıyor. Böyle bir hocayı desteklemek lazım. Amaç kazanmaksa, bunu sağlayan hocayı ve oyuncuları tebrik etmek lazım'' dedi.
     Birliğin toplantılarında konuşulan tek konunun, havuzdaki paranın ne kadarının, nasıl paylaşılacağı olduğunu anlatan Yıldırım, ''Her toplantıda bu gündeme gelir, bunun kavgası yapılır. Sorunlar yalnız bu değil. Oradan bir çözüm çıkmayacağı için biz bu tavrı koyduk'' dedi.
     Dört büyük kulübün, 21 Haziran'da ortak bir bildiri yayınlayarak kulüpler birliğinde yer almadıklarını açıkladığını hatırlatan Yıldırım, ''Biz sözümüzün arkasında duruyoruz, onlar kulüpler birliğine katıldı. Sözünde duran Fenerbahçe kötü oldu, sözünde durmayanlar iyi. Kim şampiyon olacaksa, daha fazla para almalı'' diye konuştu.
    Aziz Yıldırım, kale arkası tribününde kendisini hedef alan Genç Fenerbahçeliler taraftar grubuna ağır eleştirilerde bulundu.
     Bu grubun tribünde liderlerine ''Reis'' diye tempo tuttuğunu hatırlatan Yıldırım, ''Fenerbahçe'de tek reis var, o da benim'' dedi.
     Levent Bıçakcı'nın, başkan olmasına rağmen Futbol Federasyonu'nu idare edemediğini ileri süren Yıldırım, ''Federasyon başkanı Bıçakcı'ydı, ama o federasyonu idare etmedi, edemezdi de. Çünkü yönetime hakim değildi'' diyen başkan Aziz Yıldırım, şöyle konuştu:
     ''İsviçre maçında hatalar yapıldı. Olaylar sonunda, sorumlu olan insanların ortaya çıkıp sorumluluğu alması lazımdı. Ama gerçek sorumlular ortada yok. 20 Ocak Türk sporu için çok önemlidir. Türk sporunda kaos vardır. Eski imajımızı geri getirecek bir kişi lazım. Bu isim de Türkiye'de mevcut. Yoksa (birisini seçtik, altını doldurduk) anlayışı zararlı olur. Bütün sorunları çözecek, toparlayacak duayen bir isim lazım.
     Yıldırım, Futbol Federasyonu'nun, Türkiye-İsviçre milli maçından sonra yaşanan olaylarla ilgili FIFA'ya, İsviçre'den yaralanan futbolcuya Serkan'ın vurduğunu bildirdiğini kaydetti. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:22

İLGİLİ HABERLER