Gündem
  • 22.8.2021 22:26

BAE Türkiye'ye yanaştı Sedat Peker tutuştu..

Yakın zamana kadar Türkiye'ye karşı düşmanlık yapan BAE, son zamanlarda Türkiye ile tekrar iyi ilişkiler içerisine girmek istediğini resmen duyurdu. bununla da kalmadı BAE şeyhi Zayed, en yakın ve özel adamı Şeyh Tahnoun Bin Zayed Al Nahyan'ı Erdoğan'a gönderdi.
Bu görüşmede ilişkilerin düzelmesi adına Türkiye'ye çok büyük miktarda yatırım sözü verildi.
Türk ordusunun gücü ve etkinliğinin farkında olan BAE, Amerika'dan uzaklaşmak ve Türkiye'ye yakınlaşmak istiyor.
Bu yeni durum en çok da Türkiye düşmanı olduğu dönemde BAE'nin Dubai şehrine yerleşen Sedat Peker'i etkiledi.
BAE ajanları tarafından etrafı çevrili olan ve izinsiz tek adım atamayan Sedat Peker, oradan hükümete sallıyordu.
Türkiye ile BAE arasındaki dostluk havasından sonra Sedat Peker'e video yayınlama yasağı geldi. Uzun süredir video yayınlayamayan Sedat Peker, kendisine ait olup olmadığı belli olmayan Twettir'den FETÖ'nün iftiralarını gerçekmiş gibi paylaşıyordu.
Bir müddettir bu paylaşımları da durdu.
Şeyh Tahnoun Bin Zayed Al Nahyan'ın Türkiye ziyaretinden sonra Sedat Peker'in geleceği büsbütün karanlık oldu

BAE'li ismin Türkiye ziyareti sonrası bomba Suudi Arabistan iddiası

Yabancı basın, BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed Al Nahyan'ın 18 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesini değerlendirdi. Haberlerde, BAE'nin Suudi Arabistan ve ABD ile uzaklaştığı, Türkiye ile yakınlaşmaya başladığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed Al Nahyan'ı 18 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgesel konular değerlendirildi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye'ye yönelik yatırımları da ele alındı.

Al Nahyan'ın Türkiye ziyareti yabancı basında geniş yankı buldu. Al Nahyan'ın Ankara'ya gelişinin çok şey ifade ettiğinin altını çizen yabancı basın, Katar'a uygulanan ambargo, Libya meselesi gibi konularda arası açılan Türkiye ve BAE arasında ilişkilerin normalleştiğine dikkat çekti.

BAE'nin ABD'nin bölgede kurguladığı stratejiyi çözemediği belirtilen haberde şu ifadeler yer aldı:

"Abu Dabi'nin eski stratejik ortakları Suudi Arabistan ve ABD ile sorunları var. Beyaz Saray'a duyulan güven eskisi gibi değil. Ve Riyad ile süreç giderek daha zor hale geliyor. Yemen'deki rekabet derinleşiyor. Bütün bunlar Birleşik Arap Emirlikleri'ni Ankara ile yakınlaşmaya itiyor"

Kaynak: Star.com.tr

Güncellenme Tarihi : 24.8.2021 01:14

İLGİLİ HABERLER