Gündem
  • 11.6.2024 12:16

Bahçeli : Buradan milletimi uyarıyorum, asıl hedef Türkiye'dir

MHP Lideri Devlet Bahçeli: "Herkesi uyarıyorum: Asıl hedef Türkiye"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'yi hedef alan iç ve dış tehditlere karşı taviz vermeyeceklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmelerinin çarpıtılmasına da tepki gösteren Bahçeli, ayrıca özerklik adı altında terör devletinin taşlarının döşendiğini belirterek "Emperyalist bir proje devrededir. Herkesi uyarıyorum asıl hedef Türkiye'mizdir." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"ELLERİNİ OVUŞTURANLARA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"
Bahçeli, Türkiye'yi karanlık operasyonların hedefi haline getirmek isteyenlere karşı sert mesajlar verdi. İç ve dış tehditlerin gittikçe genişlediğine dikkat çeken Bahçeli, "Telaşa kapılmadan daha sağduyulu ve temkinli olmak mecburiyetindeyiz. Ellerini ovuşturanlara taviz vermeyeceğiz" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ HERKESLE GÖRÜŞEBİLİR"
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmelerinin çarpıtılmasını eleştirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, konuşabilir. Bizce hiçbir sakıncası yoktur. Mahzurlu olan taraf, asılsız söylentilerin ve fitnenin yayılmasıdır" diye konuştu.

"HERKESİ UYARIYORUM: ASIL HEDEF TÜRKİYE"
MHP lideri, Cumhur İttifakı'nın stratejik olarak oyalanmak istendiğini ve özerklik adı altında terör devletinin taşlarının döşendiğini belirtti. Bahçeli, "Asıl hedef Türkiye'mizdir. Milli birliğimiz ve güvenliğimiz tehdit ve tehlikelerle sınanmaktadır. Amaç Türkiye'yi kapana ve köşeye kıstırmaktır" dedi.

SURİYE'NİN KUZEYİNDE YASADIŞI SEÇİM
Suriye'nin kuzeyinde yapılması planlanan sözde seçimlere de değinen Bahçeli, bu hamlenin arkasında ABD'nin olduğunu söyledi. Bahçeli, "Bölücü terör örgütünün ABD desteği ile yapmayı duyurduğu sözde seçimler, Türkiye için haklı operasyon nedenidir" ifadelerini kullandı.

SİYASETTE KAYYUM TARTIŞMASI
DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı'nın görevden alınması ve tutuklanmasına değinen Bahçeli, "DEM'in hedefi, yöre insanına hizmet etmek değildir. DEM'in hedefi derdimize deva, ihtiyaçlarına çare olmak değildir. DEM'li belediyelerin hemen hepsinde paralel yönetim, PKK'nın sözde komiserleri vasıtasıyla ağırlığı ve gölgesi altındadır." dedi.

CHP'YE SERT ELEŞTİRİLER
CHP'yi eleştiren Bahçeli, "CHP, DEM'lenmiş ve Atatürk ile yollarını ayırmıştır. Bizim meselemiz maşalarla değil, tutan ellerledir" dedi: "CHP, DEM'lenmiş ele geçirilmiş Atatürk ile yolları çoktan ayırmıştır. Özgür Bey kavga istediğimizi söyleyip duruyor bizim böyle bir niyetimiz yoktur. Şayet kavga edeceksek Özgür Bey rahat olsun o bizim klasmanımızda da kalitemizde de ağırlığımızda da değildir. Bizim meselemiz maşalarla değil tutan ellerledir."

"BU MİLLETVEKİLİNİN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI"
DEM'in Mardin milletvekilinin TBMM'de yaptığı açıklamaları da eleştiren Bahçeli, "Bu milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılarak adalet önünde hesap vermesi acil ihtiyaçtır" dedi.

"İSRAİL, SOYKIRIM SUÇUNA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEMİŞTİR"
Bahçeli, İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'na gerçekleştirdiği saldırıyı sert bir dille eleştirdi. "Sözde 4 rehineyi kurtarmak adına yapılan bu saldırıda, 67'si çocuk, 57'si kadın olmak üzere 274 masum Filistinli katledilmiştir. Böylece İsrail, soykırım suçuna bir yenisini daha eklemiştir. Bu insanlık dışı saldırıyı lanetliyorum." dedi.

"DÜZENSİZ GÖÇÜN BELİ KIRILMALI"
Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında konuşan Bahçeli, geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşlerinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Bahçeli, "Düzensiz göçün beli kırılmalı ve Geri Kabul Anlaşması sonlandırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

"ŞEHİT İLE CANİNİN BİR GÖRÜLMESİ KADAR KORKUNÇTUR"
Bahçeli, 31 Mart seçimlerinde terör örgütü ile ilişkisi olan kişilerin aday gösterilmesini eleştirerek, "Vatan ve bağımsızlık, demokrasi konusu olarak gösterilemez. Bölücü terör örgütünün arka bahçesi, asıl sütunu, iradesini ve varlığını Kandil'e bağlamış sözde partinin aldığı oy oranının demokrasi ile bağdaştırılması, insanlıkla anılması, herkes bilmelidir ki, buraya dikkat edin; şehit ile caninin bir görülmesi, kahraman ile hainin bir tutulması kadar korkunçtur." dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 11.6.2024 12:25

İLGİLİ HABERLER