Gündem
  • 9.2.2026 15:11

Bahçeli : Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin gelecek ümidi Cumhur İttifakı’dır

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin gelecek ümidi Cumhur İttifakı’dır'
MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Şanla Şerefle 57. Yıl" programında yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin gelecek ümidi, geleceğin mimarı Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’dır" dedi.

Bahçeli'den birlik mesajı: Ömrümüze mal olsa da gerçekleşecek!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türk'ü ile Kürt'ü ile Türk milleti muzaffer geçmişini müstakbel geleceğe taşıyacaktır. Bu taşınma isterse ömrümüze mal olsun gerçekleştirilecektir." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), kuruluşunun 57. yıl dönümünü “Şanla Şerefle 57. Yıl” programıyla kutluyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, programda yaptığı konuşmada, “Bugün nöbet bizdedir; bugünkü nöbetçiler, felaketler karşısında celadet anıtı gibi yükselen milliyetçi-ülkücü harekettir, Cumhur İttifakı’dır. Bilinmesini özellikle temenni ediyorum ki Türkiye sadece bir coğrafi bölgenin ve toprak parçasının adı değildir, bir Türkiye Cumhuriyeti varsa bir de Türk Milleti vardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi Türk Milleti’dir. Türk Milleti doğudan batıya, kuzeyden güneye muazzez ve muazzam bir ailenin beşerî timsalidir. Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin gelecek ümidi, geleceğin mimarı Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’dır” dedi.

Konuşmasında "Biz ilk günkü gibi Türkçüyüz Turancıyız Türk Milletçileriyiz." diyen MHP lideri Bahçeli, parti politikalarıyla ilgili eleştirilere ise  "Bizi sorgulayan siyasi devşirmeler peki siz kimsiniz? Olsa olsa sizden tam bir siyasi dümenci olur ve nitekim olmuştur." sözleriyle karşılık verdi.

İşte Devlet Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Asaletsin cesaretin ve dirayetin timsali sevgili Bozkurtlar, Asenalar Milliyetçi Hareket Partisi'nin 57 yıllık ilkesi ve ülkesiyle tek yürek halinde kenetlenmiş bir halin aynasında hepinizi kemal-i hürmetle selamlıyorum. Hepinize hoş geldiniz safalar getirdiniz diyorum.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Milliyetçi Hareket Parti'nin 57. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle hazırlatıp gönderdiği çiçekten dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum.

Bağımsız vicdanımızla barışsever zihniyetimizle Türk Tarih ve Kültürüne muazzam bağlılığımızla 57 yıllık maziyi geride bıraktık.

On yılların tozunu yuttuk ama hain oyunları yutmadık. Milletimize hizmet etmekten dolayı karşılık beklemedik. Biz sevgimizde hasbi oldu. Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik. Biz milletimizin her insanını Allah için sevdik bağrımıza sıkıca bastık. Çünkü Allah'ın bize bizden daha yakın olduğuna iman ettik. 

Kurşun yedik. Zor ve çetin yıllarda ayazı yedik. Cami avlularında şehit tabutlarını omuzlarken içi içimiz yedik. Ama zulme yenilmedik. zillete yenilmedik. Pusulara oyunlara tuzaklara pes etmedik tamam demedik. Birimiz gitse de diğeri onun yerini doldurdu.

Dün neysek bugün oyuz. Biz Türk Milletine mensubiyet onurunu damarlarındaki asil kanla taşıyan milliyetçi Ülkücü Hareketiz. Milliyetçi Ülkücü olmak için de milleti seviyormuş gibi görünmek yetmeyecektir.

Milliyetçilik ihtiyaç olduğunda ölüm karşısında imtihan olmaktır.

Biz ilk günkü gibi Türkçüyüz Turancıyız Türk Milletçileriyiz. Orada burada bizi sorgulayan siyasi devşirmeler peki siz kimsiniz? Olsa olsa sizden tam bir siyasi dümenci olur ve nitekim olmuştur.

Eleğin altında kalanlara geçmiş olsun. Üstünde kalanlarla mücadele devam edecek bu davanın varlığına leke sürülmeyecektir. Bugünkü nöbet bizdedir. Bugünkü nöbetçiler Milletçi Ülkücü harekettir. Cumhur İttifakıdır.

Türkiye sadece bir coğrafi bölgenin adı değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibi Türk Milletidir. Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin gelecek ümidi Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı'dır. 

Milli Vicdan'ı uyandırmaya ihtiyaç vardır. Bugün yapmayı amaçladığımız da budur. İftihar ettiğimiz milletimizin vicdanı birdir. Biri ikiyle karalamak biri ikiyle bölmek mümkün değildir. Türk'ü ile  Kürt'ü ile Türk Milleti muzaffer geçmişini geleceğe taşıyacaktır. Bu taşıma mutlaka gerçekleştirilecektir. 

Terörsüz Türkiye hedefinin yakalanması Milli Dayanışmanın dinamizmiyle var olacaktır. 

Kan bağına ve soya dayalı ırkçı milliyetçilik anlayışının her şekli Türk Milliyetçiliği 'ne aykırıdır. 

 


 

Güncellenme Tarihi : 9.2.2026 15:22

İLGİLİ HABERLER