Gündem
  • 30.3.2006 18:20

BAKAN ÇELİK AVUSTRALYA'DAN CEVAP VERDİ: TATİLDE DEĞİLİM!

UĞUR ALICI
ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, resmi temaslarına bugün başladığı Avustralya ve Yeni Zelanda ziyaretine ilişkin tepkilere Avustralya'dan cevap verdi. Bakan Çelik, "Ben Avustralya ve Yeni Zelanda'ya tatil amaçlı bir seyahat için gitmedim" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlar düzeyinde katılımın gerçekleşeceği Asya Pasifik Eğitim Bakanları Toplantısı programının aylar öncesinde belirlendiğini belirterek, 10 gün sürecek resmi temaslarda yoğun bir programının bulunduğunu söyledi. İstanbul'da düzenlenen "Okulda Şiddet" konulu uluslararası konferansın ardından Avustralya'ya gitmesi basında eleştiri konusu olan Bakan Çelik, 8 Nisan'da yurda dönecek. Çelik, resmi ziyaretine ilişkin basında "İyi Tatiller Sayın Bakan" haberlerini kasıtlı bulduğunu belirterek sert tepki gösterdi. "24 saat süren uzun bir yolculuğun ardından hiç dinlenmeden eğitimle ilgili yoğun bir programın içerisine girdim" diyen Çelik, aylar öncesinde belirlenen programının ise okullardaki şiddet gündemiyle denk gelmesinin tamamen tesadüf olduğunu ifade etti ve bunun istismar edilmesinin ise etik olmadığının altını çizdi. Çelik resmi gezisine yönelik yanıltıcı bulduğunu belirttiği haberleri ise 'tahrik amaçlı' olarak nitelendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, Bakan Çelik'in resmi temasları şöyle olacak:
"Macquarie ve Sydney Üniversiteleri'ni ziyaret. Sidney Başkonsolosu Nihat Erşen ile görüşme. Türk Evi'nde Türk vatandaşlarıyla toplantı. Melburn'da Monash Üniversitesi incelemeleri. Asya-Pasifik Eğitim Bakanları Toplantısı Uluslararası Eğitim Forumu Açılış Oturumu, Avustralya Eğitim ve Bilim Bakanı Julie Bıshop adına Milletvekili Gary Hardgra tarafından verilecek resepsiyon. Asya-Pasifik Bakanları Toplantısı ve 2006 Uluslararası Eğitim Forumu Açılış Töreni. Sidney'den Melburn'e geçiş. Melburn Başkonsolosu İhsan Sakarya ile görüşme. Türkçe sınıflarını ziyaret ve öğretmenlerle görüşme. Broadmeadows'daki Austürk Haftasonu Türkçe Okulu'nu ziyaret ve öğretmenlerle görüşme. Holmsglen Enstitüsü ziyareti. Melbum Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Dekan Yardımcısı Prof. Frank Larkins ile görüşme. Sunshine'a gidiş Sunshine'daki Kuzey Kıbrıs Türk Derneği salonunda öğrenciler, veliler, öğretmenler ve vatandaşlarla yapılacak toplantı. Melbum Niktorya'daki Türk öğretmenler ve iş adamlarıyla toplantı. Dünyamızın gelecek 20 yılı konusunda bu alanda tanınmış bir uzmanının görüşlerinin yer verileceği toplantı ve Avustralya, Brezilya, Çin ve Türkiye Eğitim Bakanları'nın katılacakları panel. Asya-Pasifik ülkeleri olarak, "Eğitim İlişkilerimizin Güçlendirilmesi: Öğrencilerimizin, Araştırmacılarımızın ve Nihai Olarak Beceri Kazanmış İşçilerimizin Ülkeler Arası Dolaşımının Sağlanması İçin Eğitim İlişkilerimizi Nasıl Güçlendiririz?". 'Uluslararası Eğitimde Mevcut Durum ve Geleceği' başlıklı oturum. 'Our World, Their Future' '10-20 Yıllık Dönemde Uluslar arası Eğitimin Durumu ' başlıklı oturum. Avustralya Yardımcı Rektörler Komitesiyle görüşme Queensland Üniversitesi gaton tarım kampüsüne geçiş."
Bakan Çelik'e, eşi Sanem Çelik, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Yatırım ve Tesisler Daire Başkanı Prof. Dr. Abdulsamet Arslan ile Bakan Danışmanı Hazma Aydoğdu eşlik ediyor.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER