Dünya
  • 22.6.2019 12:00

Bakan kadına böyle saldırdı

İngiltere bu skandal görüntüleri konuşuyor! Bakan Mark Field eylemciye böyle saldırdı..

İngiltere'de Muhafazakar Partili Bakan Mark Field'in kadın protestocuya şiddet uyguladığı anlar büyük tepki gördü. Protestocunun boğazını sıkan Field, kendini "Kadın silahlı olabilirdi." diyerek savundu.

Mark Field ile ilgili görsel sonucu

Following his dramatic clash with Greenpeace activist Janet Barker — who runs an angora wool business in Wales — Field, 54, is fighting for his political life

Londra'da, Maliye Bakanı Philip Hammond'ın düzenlediği yıllık Mansion House toplantısına, Muhafazakar Partili Bakan Mark Field'ın bir kadına saldırdığı anlar damga vurdu.

Ä°lgili resim

İklim değişikliğini protesto etmek için salonda bulunan bir Greenpeace aktivisti, Asya ve Pasifik'ten sorumlu devlet bakanı Mark Field tarafından fark edildi.

Ä°lgili resim

PROTESTOCUNUN BOĞAZINI SIKTI

Kamera kayıtlarının alındığının farkında olmayan Field, önce sandalyesinden kalkarak kadın protestoculardan birini sütunlardan birine doğru fırlattı. Kadının boğazına sarılan Field, daha sonra kadını ensesinden tutarak yaka paça dışarı sürükledi.

Ä°lgili resim

Salonda bulunanların Field'e herhangi bir uyarıda bulunmaması ise gözden kaçmadı.

KENDİNİ 'KADIN SİLAHLI OLABİLİRDİ' DİYE SAVUNDU

Polis güçleri ise olaya, kadın dışarı atıldıktan sonra dahil oldu. Polis, "Eylemciler iş birliği yaptılar ve mekanı terk ettiler. Gözaltı işlemi yapılmadı" denildi..

Mark Field ile ilgili görsel sonucu

ÖZÜR DİLEDİ
Field'ın protestocuya şiddet uyguladığı anlarsa sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Gördüğü tepkiler sonrasında açıklama yapan Field, "İçgüdüsel hareket ettim. Güvenlik görevlisi yoktu ve bir anlığına gerçekten kadının silahlı olabileceğinden endişe ettim. Yaşananlar nedeniyle pişmanım. Koşulsuz özür diliyorum" diye konuştu.

Olayın ardından muhalefet milletvekilleri, Field'ın istifa etmesi ya da görevden alınması çağrısında bulunurken, politikacı hakkında soruşturma başlatıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 23.6.2019 01:10

İLGİLİ HABERLER