Spor
  • 28.12.2005 12:25

BAKAN ŞAHİN, KORKUSUNDAN FEDERASYON SEÇİMLERİNDE GİDİP OY KULLANAMIYOR

ANKARA - Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, delege olduğu halde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı federasyonların seçimlerinde oy bile kullanmadığını belirterek, ''Biriyle selamlaşırken, belki tebessümü biraz fazla kaçırırım, bu da başkalarına işaret olarak algılanabilir diye endişe ettiğimden genel kurullara dahi gitmiyorum'' dedi.
     Bakan Şahin, ''Spor Meclisi'' isimli derginin bu ayki sayısına verdiği röportajda, Futbol Federasyonu'nun özerk yapısıyla ilgili görüşlerini de açıkladı.
    Şahin, ''Federasyon, bundan 13 yıl önce mali ve idari özerk bir yapıya kavuşmuş ve sadece spordan sorumlu bir bakanla ilişkilendirilmiş bir kurumdur. Dolayısıyla Türkiye'de 13 yıldır futbol arenası siyaset alanının mümkün olduğu kadar dışında kalmıştır. Ben bunun böyle olmasını doğru bulanlardanım. Öyle ki diğer federasyonlarda da özerklik yolunu açmayı bu nedenle düşündük ve adımları attık'' ifadelerini kullandı.
     ''Ben federasyonların yönetimine kimler gelecek sorusunun muhatabı değilim. Kimler gidecek sorusunun muhatabı da değilim. Genel kurul, sadece Futbol Federasyonu için değil, diğer federasyonlar için de aynıdır''dedi.
     Bakan Şahin, (A) Milli Futbol Takımı'nın Almanya'da düzenlenecek 2006 Dünya Kupası finallerine gitmek için işi son maça bırakmasının hata olduğunu kaydetti.
     Milli takımın son derece deneyimli oyunculardan kurulu olduğunu ifade eden Şahin, ''Fatih Terim de benim gibi düşünmüş, saha kenarından 5. gol için teşvik etmiş olabilir ama bu konuda yetersiz mi kaldı veya bu düşüncesini futbolculara yansıtamadı mı, kafamda böyle bir soru işareti kaldı. Bu kadar tecrübeli oyunculardan kurulu bir milli takımın son saniyeye kadar işi bırakmaması lazımdı'' yorumunu yaptı.
    Şahin, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı'nın Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyelerinin seçimindeki yöntem konusunda kendisini uyarmadıklarını belirtti. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:22

İLGİLİ HABERLER