Ekonomi
  • 21.1.2022 09:31

Bakanlıktan zincir marketlere müthiş teklif!.. Bu malları ücretsiz verin

Bakanlıktan zincir marketlere indirim önerisi: Tüketim tarihi yaklaşan ürünleri indirim satın, ücretsiz verin.

Son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi. Hazırlanan kılavuzda, tüketim tarihi yaklaşmış ürünlerin indirimli satılması ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz verilmesi önerildi..Zincir marketlerdeki son kullanma tarihi yaklaşmış ürünlere yönelik öneri Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan geldi..

Türkiye'de neredeyse her yıl yedi buçuk milyon tondan fazla yiyecek çöpe atılıyor bunun önüne geçmek için Tarım ve Orman Bakanlığı zincir marketlerde öneride bulundu. Bu önerilere göre son tüketim tarihi yaklaşan ürünlere indirim reyonu oluşturulacak..

Vatandaşların A Haber mikrofonlarına söyledikleri:

Hem stoklar biter hem de insanlar için iyi olur. Pahalı bazı ürünler de güzel sistem daha mantıklı olur aynen.5-10 gün süresi kalmışsa niye almayım uygunsa alınır tabi..Alan adam da alım gücü daha iyi olur hem de israf olmaz. Bence gayet güzel olur..Çok uygun bir şey olur en azından tabelalara koyarlar. Maddi durumu olmayanlar da var alım gücü olmuş olur bir nevi bir diğer öneri ise gıda bağışı yönünde oldu. Reyon indirimi sonrası satılmayan ürünlerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak verilmesi istendi..

Çöpe gideceğine insanlar faydalansın..

.İhtiyaç sahiplerine dağıtabilir imkanı olan alıp dağıtabilir. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?.İhtiyaç sahiplerinin listesi belirlenir, belirlendikten sonra bu ürünleri toplanılır, örgütler olur marketlerle anlaşılır bu tarz durumlarda bunlar ramazan kolisi gibi toplanır teslim edilir. O daha güzel olur az biz yine az çok alıyoruz onlar için daha iyi olur..

Güncellenme Tarihi : 22.1.2022 00:05

İLGİLİ HABERLER