Gündem
  • 1.3.2005 00:07

BAŞBAKAN ERDOĞAN DEMİREL'İ ARAMADI!..

MUAMMER TAN
ANKARA - 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel doktoru Aylin Cesur, solunum yolu enfeksiyonu teşhisiyle Güven Hastanesi'nde tedavi gören Demirel'in sağlık durumunun "çok iyi" olduğunu söyledi.


Demirel'in sağlık durumuyla ilgili olarak Güven Hastanesi'nde, Başhekim Dr. Tevfik Ali Küçükbaş ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Cesur, "Cumhurbaşkanımız'ın sağlık durumu çok iyi durumda. Endişeye mahal verecek bir durum yok" dedi. En ideal şartlarının hastanede haiz olması nedeniyle Demirel'in ev yerine hastanede tedavi edildiğini vurgulayan Cesur, "Kendisinin hem morali hem de genel durumu çok iyi. En kısa zamanda bütün tetkiklerini tamamlayıp, tedavisine devam etmek üzere taburcu olacak" diye konuştu.


Başhekim Küçükbaş ise, Demirel'in 26 Şubat tarihinde hastaneye geldiğini ve solunum yolu enfeksiyonu teşhisi konduğunu hatırlatarak, "Şu ana kadar yapılmış olan tedaviler iyi netice vermektedir. Teşhis solunum yolu enfeksiyonu olduğu için tedevi için biraz zaman gerekiyor. Bir süre daha bu tedaviye devam etmemiz gerekecek" şeklinde konuştu. Küçükbaş, Demirel'e yapılan tetkiklerin doktorlardan oluşan bir kurul tarafından değerlendirildiğini vurguladı.


Gazetecilerin, "Demirel'i ziyaret edenler kendisiyle görüşemediklerini söylüyorlar. Kendisi ne zaman kameralar karşısına çıkacak?" sorusuna Aylin Cesur, "Solunum yolu enfeksiyonun en önemli nedeni, kişilerle çok fazla bir arada olmaktır. Normal bir solunum yolu enfeksiyonu geçiren herhangi bir hastaya yaptığımız gibi kendilerine de ziyareti ve dinlenmesi için telefonu yasakladık" şeklinde konuştu. Cesur, solunum yolu enfeksiyonu geçiren hastaların, durumlarına göre ortalama 1 hafta süreyle tedavi altında tutulduğunu söyledi.


Cesur, bir soru üzerine, Demirel'i KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bakanlar, büyükelçiler, akademisyenler ve birçok devlet büyüğünün aradığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arayıp aramadığının sorulması üzerine Cesur, kendisine ulaşanlar arasında Başbakan'ın bulunmadığını ancak, Başbakan'ın başka yollardan aramış olabileceğini kaydetti. Cesur, Başbakan'ın, Moldovya ziyaretinde sol ayağından çatlak tespit edilen Demirel'i arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu hatırlattı.


Başhekim Küçükbaş, bir soru üzerine, Demirel'in çok rahat konuştuğunu ve kalkıp dolaşarak normal hayatını sürdürdüğünü bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:11

İLGİLİ HABERLER