Gündem
  • 14.3.2024 11:55

Batı cinsiyet değiştirme terörüne karşı ayaklandı

Rusya yasağın ardından 'LGBT aşırıcılığı' nedeniyle ilk mahkumiyet kararlarını verdi..

Rusya Yüksek Mahkemesinin Rusya'daki uluslararası LGBTQ+ hareketini "aşırılıkçı" bir örgüt olarak etiketleyerek fiilen yasaklamasından bir gün sonra, Moskova güvenlik güçleri Cuma gecesi şehir merkezindeki gey gece kulüpleri, barlar ve saunalara baskınlar düzenledi.

İki Rus mahkemesi, hükümetin "uluslararası LGBT toplumsal hareketi" olarak adlandırdığı ve geçen yıl aşırılıkçı olarak tanımlanan örgütle ilgili ilk mahkumiyet kararlarını verdi.

Perşembe günü, Volgograd'ın güney bölgesindeki bir mahkeme, mahkemenin basın servisine göre, bir LGBT bayrağının fotoğrafını internette yayınladıktan sonra bir kişiyi "aşırılıkçı bir örgütün sembollerini sergilemekten" suçlu buldu.

Mahkeme, 1000 ruble para cezasına çarptırılan Artyom P.'nin, fotoğrafı "aptallıktan dolayı" paylaştığını söyleyerek suçunu kabul ettiğini ve pişman olduğunu söyledi.

Pazartesi günü, Moskova'nın doğusundaki Nizhny Novgorod'daki bir mahkeme, bir kafede bulunan bir adamın kendisine yaklaşarak gökkuşağı resmi olan kurbağa şeklindeki küpelerini çıkarmasını talep ettiği bir kadını beş gün idari gözaltı cezasına çarptırdı. Aegis, bir LGBT hakları grubu.

Karşılaşmayı görüntüleyen adamın bunu internette yayınlaması üzerine kadın polis merkezine çağrıldı.

Bağımsız Rus haber kaynağı Mediazona'nın haberine göre, Instagram'da gökkuşağı bayraklarının fotoğraflarını yayınlayan bir fotoğrafçıya karşı Rusya'nın güneybatısındaki Saratov kentindeki dava önümüzdeki hafta devam edecek.

Gökkuşağı bayrağı lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel topluluğu temsil eder. Rus yasaları, ülkedeki herkesin aşırılıkçı olarak kabul ettiği örgütlerin "sembollerini sergilemesini" yasaklıyor; bu listede Meta sosyal ağı da yer alıyor.

Cinsiyet değiştirme terörüne karşı isyan büyüyor

LGBT lobisine karşı emsal karar!

Küresel sermayenin desteğiyle etkisini her geçen gün artıran LGBT lobisi, sosyal medya ve dijital platformlar aracılığıyla algı operasyonlarını da sürdürüyor. Birçok Batı ülkesinde cinsiyetsizleştirme politikaları devlet desteğiyle de beraber ilkokul çağına kadar ulaştı. Cinsiyet değiştirme ameliyatlarını ilkokula kadar indiren LGBT terörüne karşı mücadele de hız kesmiyor. Son olarak İngiltere'de, LGBT lobisine karşı dikkat çeken bir adım atıldı.

LGBT terörü, küresel sermayenin desteğiyle hiç olmadığı kadar güçlendi. Sosyal medya platformları ve dijital platformlarda adeta LGBT güzellemesi yapılıyor. Cinsiyetsizleştirme politikalarını sözde insan hakları çerçevesinde ilkokullara kadar indiren LGBT lobisi, özellikle küçük yaşta cinsiyet değiştirme ameliyatlarını yaygınlaştırmaya çalışıyor.

Başta ABD olmak üzere birçok Avrupa ülkesi de bu propagandanın parçası oluyor. İlkokul çocukları da dahil olmak üzere reşit olmayan çocuklar, LGBT terörünün en büyük hedef haline geldi. LGBT lobisine karşı süren mücadele kapsamında İngiltere'de emsal bir karara imza atıldı.

İngiltere Ulusal Sağlık Kurumu (NHS), dün 18 yaş altı çocuklarda cinsiyet değişimi için kullanılan ve ergenliğin fiziksel değişimini duraklatan 'ergenlik engelleyici' ilaçların artık rutin bir şekilde reçete edilemeyeceğini duyurdu.

"18 YAŞ ALTI SOSYAL ÇEVREDEN ETKİLENİYOR"

NHS İngiltere, kararla ilgili açıklamasında 18 yaş altındaki çocuklarda cinsiyet değiştirmek için kullanılan ergenlik önleyici ilaçların güvenli ve klinik olarak etkili olduğuna dair 'yeterli kanıt' olmadığını belirtti.

Ergenliğin fiziksel değişimlerini duraklatan bu ilaçlarla ilgili daha önceki yıllarda yapılan bağımsız raporları da yayımlayan NHS İngiltere, "Bazı kişilerin cinsiyet uyumsuzluğu yaşamasının nedeni tam olarak anlaşılamamıştır ve cinsiyet kimliğinin gelişiminin çok faktörlü olması ve hem biyolojik hem de sosyal faktörlerden etkilenmesi muhtemeldir" ifadelerini kullandı

O İLAÇLARA SON VERİLDİ!

İngiltere Sağlık Bakanı Victoria Atkins "Çocuklarımızın sağlığını ve refahını bu kadar derinden etkileyen tedavi, her zaman klinik kanıtlara dayanmalıdır. NHS İngiltere'nin bugün çocuklara yönelik ergenlik engelleyici ilaçların rutin reçetesine son verme kararını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Harry Potter romanlarının yazarı JK Rowling, kararla ilgili Oxford Üniversitesi'nden Prof Carl Heneghan'ın sözlerinden alıntı yaparak "Kanıtların azlığı göz önüne alındığında, cinsiyet hoşnutsuzluğunun tedavisinde endikasyon dışı ilaç kullanımı […] büyük ölçüde çocuklar üzerinde düzenlenmemiş canlı bir deney anlamına geliyor" mesajını paylaştı.

Elon Musk ise kararla ilgili "Ergenlik engelleyici ilaçlar, yani kısırlaştırma ilaçları, potansiyel olarak ciddi olumsuz etkiler nedeniyle artık İngiltere'deki çocuklara reçete edilmeyecek" açıklamasını yaptı.

Güncellenme Tarihi : 14.3.2024 21:16

İLGİLİ HABERLER