Gündem
  • 22.6.2024 10:47

Batı Şeria'da bir Yahudi öldürülüp aracı yakıldı..

İsrailli bir adam Batı Şeria'nın Kalkilya bölgesinde aracında vurularak öldürüldü; askerler şehre giriyor..IDF, Kalkilya'da vurulan İsraillilerin öldüğünü, askerlerin Batı Şeria kasabasına girdiğini söyledi..

İsrail Savunma Kuvvetleri, Batı Şeria'nın Kalkilya kasabasında aracında kimliği belirsiz silahlı kişilerce vurulan İsrailli bir adamın öldüğünü açıkladı. Ordu, birliklerin bölgeye girdiğini ve IDF ile İsrail polisinin olayı araştırdığını söyledi.

Medyada çıkan haberlerde Yahudi İsrailli bir sivil olduğu belirtilen adam, daha sonra ateşe verilen aracında vurularak öldürülmüş halde bulundu.Filistin güvenlik kaynakları Ynet haber sitesine, adamın Filistin Kızılayı tarafından İsrail ambulansına nakledildiğini söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, aracının daha sonra ateşe verildiği ortaya çıktı.

Adamın Kalkilya'da ne yaptığı belli değil. İsraillilerin Batı Şeria'nın Filistin Yönetimi kontrolündeki bölgelerine girişi yasak.

Olay, polisin, aranan iki Filistinlinin (İslami Cihad terör grubu üyesi) Qalqilya'ya düzenlenen baskında polis memurları tarafından öldürüldüğünü söylemesinden bir gün sonra gerçekleşti.
 

Güncellenme Tarihi : 22.6.2024 10:52

İLGİLİ HABERLER