Gündem
  • 9.10.2007 14:01

BAYKAL: TERÖRÜ KİMSE MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞMAMALI

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hiç kimsenin terörü meşrulaştırmaya çalışmaması gerektiğini belirterek, ''Böyle yapanlar karşısında çok kararlı ve etkili bir tavır takınmak lazım'' dedi.
     Baykal ve beraberindeki milletvekilleri, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki terörist saldırıda yaralanarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi gören Erdal Acer ile diğer gazileri ziyaret etti.
     Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Baykal, terörün son günlerde hızla tırmandığını ve birbiri ardına çok büyük kayıplar verildiğini söyledi. Terörle mücadelenin ilk adımının, terör şehitlerine ve gazilerine sahip çıkmak olduğunu belirten Baykal, ''Onları unutarak, yok sayarak, onların acılarını paylaşmayı bir yana iterek, sanki böyle bir olay Türkiye'de yaşanmıyormuş gibi günlük yaşamı sürdürerek terörle mücadeleyi başarıya ulaştırmak mümkün değildir. 13 şehit verdiğimiz bir sırada bunu unutarak günlük eğlence yaşamını sürdürmeye kimsenin hakkı yoktur'' diye konuştu. Baykal, ortada ciddi bir durumun olduğunun milletçe kavranması ve bunun getirdiği sorumlu davranışın birlikte sergilenmesi gerektiğini ifade etti.
     Baykal, bir gazetecinin sınır ötesi operasyona ilişkin sorusu üzerine de Türkiye'nin terörle mücadele konusunda gereken kararlılığı sergileyemediği görüşünü yineledi. Daha çok ''toplumdaki tepkiyi yatıştırmaya, toplumu teskin etmeye, bir şeyler yapılıyormuş gibi izlenim vermeye'' yönelik çabalar sergilendiğini savunan Baykal, şu ana kadar etkili ciddi bir önlemin alındığına tanık olmadığını, bundan sonrası içinde umutlu olmadığını söyledi. Baykal, ''Olay, Türkiye'de hazmettirilmeye, geçiştirilmeye çalışılıyor. Bu tavrın da bir noktada bir büyük toplumsal tepkiye dönüşmesi, çok ciddi müdahalelerin kaçınılmaz hale gelmesi tehlikesi de vardır. Bunu tehlike olarak niteliyorum, çünkü çok iyi hazırlanmadan, gereği yerine getirilmeden sergilenen tepkilerin ne ölçüde yararlı olacağı bilinmez'' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER