Gündem
  • 9.10.2007 13:34

BAHÇELİ, KORAY AYDIN'A SAHİP ÇIKTI: "YÜREKTEN GÜVENİYORDUK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Koray Aydın’a yürekten güvendiklerini söyleyerek sahip çıktı.
      MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yüce Divan’da mesnetsizce iddialarla ilgili olarak yargılanan 57’nci hükümette Bayındırlık ve İskan Bakanı olan Koray Aydın’ın beraat ettiğini anımsatarak, Koray Aydın’la ilgili iddiaların temelinin MHP’yi ve milliyetçileri karalamaya yönelik bir senaryonun parçası olduğunu söyledi. Aydın’ın Yüce Divan’a sevki ile ilgili oturumda yasal ve insani savunma hakkının bile kendisinden esirgendiğini belirterek, medya ve siyaset tarafından da yargısız infaza maruz kaldığını dile getirdi. “Bizler kendisine yürekten inanıyor ve güveniyordukö diyen Bahçeli, baştan bu yana yolsuzlukların kökünün kazınması gerektiğini savunduklarını, bunun için de kimin elinde belge varsa ortaya çıkmasına yönelik çağrı yaptıklarını anlattı. Bahçeli, “Ancak bunun ahlak ve hakkaniyete uygun olmasını istemiş, birer siyasi kin ve ihtiras iftirası olarak sızdırılan düzmece raporların siyaset kurumunu yaralayacağını önemle vurgulamıştır. Bu nihai kararla Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonunun çalışmaları o günlerde de söylediğimiz gibi bir gösteri ve töhmet altında bırakma gayreti olarak kalmıştır." dedi.
      “Damarlarına girdik" diyen AKP’nin Yüce Divan ile tecelli eden adalet kararı karşısında "MHP’ye yönelik iftirası ile başbaşa" kaldığını söyleyen Bahçeli, “Aklanmayla sonuçlanan yargı kararına rağmen, hızını alamayıp hala ‘önemli olan kamu vicdanından aklanabilmek’ diyerek partimiz hakkındaki iddiaları fütursuzca sürdüren AKP’li iftira sahibini ise insaf ve ahlaka davet ediyorum? Bunların maksatlarının devr-i sabık yaratmak ve hesap sormak değil, çamur atmak ve karalamak olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.
      Bahçeli, “temiz siyaset-temiz yönetim"in sağlanması gerektiğini ifade ederek, bunu sağlamanın ve yolsuzluğun arkasını aramanın öncelikle Meclisin görevi olduğunu bildirdi.
      Bahçeli şöyle devam etti:
      “Pisliğe kim bulaştıysa hesabını mutlaka vermelidir. Ancak AKP iktidarı bu konuyu içi boş bir slogan olarak kullanmış ve halen kullanmaktadır? Menfaat ve rant paylaşımı, AKP döneminde kurumsal bir yapı içinde yaygın bir organizasyon konusu olmuştur. Partimize yönelik iftiralarda bulunanlar bilmelidir ki, yaptıkları bunca yolsuzluğun, usulsüzlüğün, kayırmacılığın ve memur kıyımlarının hesabını günü ve yeri geldiğinde mutlaka ama mutlaka vereceklerdir."
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER