Gündem
  • 9.10.2007 13:12

EKREN:''BÜYÜMEYLE İSTİKRARA GEÇİŞ DÖNEMİNE BAŞLIYORUZ''

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren kendileri için yol haritası olacak AK Parti hükümetinin ikinci döneminin ekonomik ajandası ve gündemini açıklarken, ''yeni dönemdeki eksen farklılığı, artık büyümeyle istikrara geçiş dönemine başlıyoruz'' dedi.
     Yeni dönemde 'büyümeyi kalıcı hale getirip, onun ortaya çıkaracağı istikrar atmosferinin güçlendirilmesini' sağlayacaklarına işaret eden Ekren, yeni dönemin 5 temel eksenini ise 'kapsamlı istihdam artışı, sanayinin güçlendirilmesi,teknolojik gelişme, insan kaynakları ve makro ekonomik istikrar'' olarak özetledi.
     Başbakan Yardımcısı Ekren, düzenlediği basın toplantısında, yılın son çeyreğine yönelik hazırlanan Üç Aylık Eylem Planına ilişkin açıklamalarda bulundu.
     İstikrar ve büyüme için vazgeçemedikleri makro ekonomik istikrarın, hem kamu yönetiminde hem de mali reformlarla devamı konusunda açık bir taahhütle yola çıktıklarını belirten Ekren, ''burada ana kurgumuz, vurgumuz şu; Başbakan Erdoğan'ın daha önce belirttiği gibi, kişi başına gelirin 10 bin dolar olması olgusu, ekonomik büyüme sağlandığında veya gerçekleştiğinde, aynı gelişmiş ülke ekonomileri ve toplumlarda olduğu gibi, ekonomik temeller sağlam olduğunda, geri dönülemez bir yapı kazandığında, belli bir eşiği aştığında, artık ekonomik ve siyasi istikrarın toplumsal istikrarın çok daha kolay sağlanabileceği olgusu'' şeklinde konuştu.
     Ekren, 2008-2012 dönemini kapsayan 5 yıllık eylem planını bu ayın sonunda veya Kasım ayının başında ilan edeceklerini bildirdi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER