Spor
  • 28.11.2005 20:10

'BELKİ VERİLEN CEZAYLA YETİNİRİZ''

ZÜRİH - Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, FIFA Disiplin Kurulu'nun alacağı kararla ilgili olarak, ''Belki verilen cezayla yetiniriz, belki de tahkim kuruluna gideriz'' dedi.
     Federasyonun sorumlu olduğu konularda gerekli açıklamayı FIFA Disiplin Kurulu'na yaptıklarını dile getiren Bıçakcı, şöyle konuştu:
     ''Bizim sorumluluğumuz sahaya atılan cisimler. Atılan cisimler, gözlemcinin raporunda yer aldığı ve bunu da inkar edemediğimiz için sorumluyuz. Bunun dışında stat hoparlöründen topun İsviçreli futbolcularda olduğu zaman ıslıklamaya davet var. Biz bunu iki türlü açıklıyoruz. Birincisi seyirciyi sakinleştirmek için davet yapıldı. Ama taraftar, fair-play'e davet edildiği zaman da ıslıkladı.
     Bir de tünelde çıkan kavga var. Yaralanan futbolcuyu kimin yaraladığını araştırıyorlar. Biz de öğrenmek istiyoruz, araştırdık. Gittik stattaki kamera görüntülerini aldık. Bütün stat görevlilerinin ifadesini aldık.''
     Levent Bıçakcı, İsviçre ile Bern'de oynanan maçın şu an için FIFA Disiplin Kurulu'nun gündeminde olmadığını söyledi.
     Levenk Bıçakcı, Türk ve İsviçre medyasının olayları çok abarttığını ve bu tür yayınların olayları bu noktaya getirdiğini kaydetti.
     Bıçakcı, bir gazetecinin FIFA'nın tarihindeki en büyük dava olup olmadığıyla ilgili sorusu üzerine, ''FIFA'nın en büyük davası olup olmadığını federasyondan yazılı olarak sordurdum'' yanıtını verdi.
     Bıçakcı, bir soru üzerine de, ''UEFA'da 16 yıldır görev yapıyorum ve son 3 yıldır asbaşkanım. Ben hiçbir duruşmada 25 kişi dinlendiğini görmedim'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:33

İLGİLİ HABERLER