Spor
  • 29.11.2005 00:47

BEŞİKTAŞ ESKİ BAŞKANI'NDAN ŞOK AÇIKLAMALAR!..

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Serdar Bilgili, 2003-2004 sezonunda şampiyonluğu kaybetmelerinde iç ve dış etkenlerin etkili olduğunu söyleyerek, "Şampiyonluğu sattığım iddiası iğrenç bir iddiadır, benim için bu iddiayı ortaya atanlar gerçekten şerefsizdir" dedi. Bilgili, Beşiktaş'a bir daha başkan olmayacağını kaydetti.


Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Serdar Bilgili, bir özel televizyonda katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, Beşiktaş geleneklerine uygun olmadığı, Beşiktaş menfaatlerine zarar vermemek ve yeni yönetimin iyi çalışmasını sağlamak için bugüne kadar konuşmadığını belirterek, "Şahsımla ilgili dönemimle ilgili çirkin iftiralar ortaya atıldı. Ciddiye almadım, ama benim kaçtığımı ve zafiyetimin olduğu yönünde yorumlar yapıldı" dedi.


2003-2004 yılında kaçan şampiyonluk için komisyon kurulması ile ilgili soruya Serdar Bilgili, "İlk yarıyı bitirdiğimizde 8 puan öndeydik. 8 puan önde olmamıza rağmen şampiyonluğun kaçırılması doğal karşılanabilir. Galatasaray, 1996 yılında 9 puan geriden şampiyon oldu. O dönemde bizim şampiyonluğu kaybetmemizde dış etkenler ve iç etkenler etkili oldu. Bazı konularda elimizde bir belge olmadığı için ispat etme şansımız yok. Zaten olsaydı, bu konuda girişimlerimizi yapardık. Fenerbahçe'nin, Çaykur Rizespor maçının tekrar edilmesi, Beşiktaş'a çok büyük haksızlıktı. Daha sonra Türk futbol tarihinde görülmemiş bir yönetimle ve kesinlikle iyi niyetle yapılmayan bir yönetimle Beşiktaş katlediyor. İspat etmem mümkün değil, ama Cem Papila'nın, Samsunspor maçını iyi niyetle yönetmediğini düşünüyorum. Çünkü yönettiği diğer maçlardaki yönetimiyle bu gözüktü. Bundan sonra oynadığımız diğer maçları da göz önüne aldığınızda Beşiktaş, dış etkenler tarafından etkilendi. O günkü noktada 63 milyon dolarla en yüksek gelir elde eden kulüptük ve diğer kulüplerin önüne geçmiştik. Bir kez daha şampiyon olsak fark daha da artacaktı. Şampiyonluğumuzun başarımızın azalması için yapılanlar karşısında etkisiz kaldık. Samsunspor maçından sonra futbolculara, teknik heyete ve yönetici arkadaşlara sakin olmalarını, basına açıklamalarda dikkatli olmaları gerektiğini söyledim. Fakat Beşiktaş ruhu vardır, haksızlığa haykırış. Biz, buna çok tepki gösterdik ve konsantre olamadık. Yönetici olarak bu krizde kulübü iyi idare edemedik ve başarısızlığa doğru gittik. Kaçan şampiyonluğun incelenmesinde bizim açımızdan bir sorun yok. Dış etkenler araştırılırken, Cem Papila'nın, MHK Başkanı'nın sorgulanması lazım. Ama bunları yapmaları için yetkisi yok. İç etkenler için genel kuruldan yetki alması lazım. Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay'ın ayrılmasından sonra yönetimin başarısız olması için çalıştıkları iddiası ve benim şampiyonluğu sattığımı iddia ettiler. Buna hangi geri zekalı inanır. Hangi futbolcuya, hangi hocaya bunu kabul ettirebilirsiniz.


Şampiyonluğu sattığım iddiası çok aşağılık iğrenç iddiadır. Benim için iddiayı atan gerçekten şerefsizdir. Ve bu komitenin ne için kurduklarını açıklamalılar. Beşiktaş geçen sene bu sene ve bu senede geriye düştü. Her başarısızlıktan sonra komisyon mu kurulacak ? Şu anda liderden 16 puan gerideyiz. Bunun için de komisyon kurulsun. Böyle çalışmalar Beşiktaş'a zarar verir, son derece gereksiz diye düşünüyorum" diye konuştu.


Serdar Bilgili, başkanlığı küfür nedeniyle mi bıraktığı yönündeki soruya ise, "Fenerbahçe maçında 3 metre ötemden bana küfür ettiler. Beşiktaş başkanlık koltuğu çok saygı değer bir koltuktur. Onlar o koltuğa saygıyı göstermiyorsa, ben göstermek istedim. Benim için onurum, haysiyetim ve Beşiktaş başkanlık koltuğunun değeri çok fazladır" dedi.

"BEŞİKTAŞ İÇİN HER ZAMAN DOĞRU OLANI YAPTIM"
Beşiktaş'ın Fulya projesini engelleyenlerden biri olarak gösterilmesine tepki gösteren Bilgili, "Beşiktaş Başkanı'nın ağzından kelime 1 kere çıkar. İstifa edeceğimi söyledim ve ettim. Bana taraftarlar ve kongre üyeleri geri dönmem için baskı yaptı, ama ben sözümden dönmedim. Bundan sonra da bir daha başkan adayı olmadığımı açıkladım. Ve ben sözümden dönmem. Fulya'ya engel olmak için neden uğraşayım. Fulya çalışmaları benim zamanında başlamıştır. İsmail Ünal'ı korumak haddim değil, ama kendisini çok iyi tanırım. Yıllarca benden önce bile Beşiktaş'a hizmet etmiş ve çok fanatik bir Beşiktaşlı. Böyle bir projeyi engelleme gibi bir düşüncesi olamaz. Yönetimin hesabı hedef saptırmaktır" diye konuştu.


Beşiktaş için her zaman doğru olanı yaptığını da söyleyen Serdar Bilgili, Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ile ilgili olarak da, "Şeref Nasır, son derece yetersiz bir Divan Kurulu Başkanı'dır. Şeref Nasır, devamlı gazetelere çıkıyor, devamlı açıklama yapıyor. Benim hakkımda da eleştirilerde bulunuyor" dedi.


Serdar Bilgili, Beşiktaş'ı kalbinden çıkardığı yönündeki basında yer alan haberle ilgili de, "Ben, böyle bir şey söylemedim. Çıkan haberle ilgili dava açtım ve kazandım. Ben o röportajda sadece Beşiktaş'a kırgın olduğumu söylemiştim, yanlış anlaşıldı. Beşiktaş'ı benim kalbimden kimse çıkaramaz" ifadelerini kullandı.


Beşiktaş'ın son dönemde kamuoyundaki imajında ve saygısında büyük bir düşüş olduğunu söyleyen Serdar Bilgili, Beşiktaş'ın mali durumu için de, "Görevi bıraktığımızdan beri mali olarak 60 milyon dolarlık bir gerileme var. Beşiktaş'ın mali yapısı hızlı bir şekilde negatife doğru gidiyor ve buna acilen tedbir alınması gerekiyor" dedi.

 
Serdar Bilgili, Beşiktaş Kulübü Başkanlığı için tekrar aday olup olmayacağı ile ilgili soruya ise, "Beşiktaş Başkanı'nın ağzından söz bir kez çıkar. Ben, istifa ettiğimi söyledim ve ettim. Bir daha başkan olmayacağımı söyledim ve olmayacağım" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:33

İLGİLİ HABERLER