Spor
  • 28.9.2004 03:54

BEŞİKTAŞ'IN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ KİM OLACAK?

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Başkan Yıldırım Demirören, geçtiğimiz hafta Fransa’ya gidip, Real Sociedad’ın eski teknik direktörüyle el sıkıştı. Raynald Denouix, Bodo maçından sonra göreve başlayacak.

İşte konuyla ilgili haber:

BEŞİKTAŞ, yollarını ayırma kararı aldığı Teknik Direktör Vicente Del Bosque’nin yerine sürpriz bir ismi getiriyor. Siyah beyazlılar, Real Sociedad’da forma giyen Nihat Kahveci’nin eski hocası Raynald Denouix ile anlaştı. Fransız çalıştırıcı, Bodo maçından sonra İstanbul’a gelerek, görevine başlayacak.

Siyah beyazlılar, Denouix’nin transferini Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor maçından önce bitirdi. Del Bosque’nin ipini çekme kararını geçtiğimiz hafta ortasında alan Başkan Yıldırım Demirören, İspanyol hocanın yerine getireceği ismi çoktan belirlemişti. Demirören, önceki sezon Real Sociedad’ı İspanya Ligi’nde ikinci yapan Raynald Denouix’yi transfer etmek istiyordu. Fransız teknik direktörle önce telefonla bağlantı kurup nabız yoklayan Demirören, olumlu cevap alınca Fransa’ya gitme kararı aldı. Ardından, eski yöneticilerden Hüsnü Güreli ve Menajer Sinan Serhatlıoğlu’nu yanına alıp, Denouix ile pazarlık yapmak için Paris’e gitti. Beraberinde Beşiktaş’ın maç kasetlerini de götüren Demirören, iki gün süren görüşmeler sonucunda Fransız teknik adamla kesin anlaşma sağladı.

Önceki gün İstanbul’a dönen Yıldırım Demirören, Denouix ile anlaştığını yönetici arkadaşlarına bildirdi. Son derece gizli tutulan bu anlaşmaya göre, Fransız çalıştırıcı, Bodo maçından sonra İstanbul’a gelerek, resmi sözleşmeyi imzalayıp göreve başlayacak. Bu arada Raynald Denouix’nin yardımcılığına bir Türk antrenör getirileceği bildirildi. Bu ismin, Rıza Çalımbay, Fuat Yaman veya Feyyaz Uçar’dan biri olacağı ifade edildi.

Yıldırım Demirören’in getirdiği maç kasetlerini dikkatle inceleyen Denouix’nin, siyah beyazlı takımı çok beğendiği ve, ‘Kadro çok iyi. Del Bosque de çok iyi bir antrenör. Ancak, teknik adamlar bazen böyle talihsizlikler yaşar. Ben de Real Sociedad’daki ikinci sezonumda aynı şeyleri yaşamıştım. Futbolun içinde bunlar var’ dediği bildirildi. 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER