Dünya
  • 19.4.2006 18:27

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ McCLELLAN İSTİFA ETTİ

WASHINGTON - ABD'de Başkan George Bush yönetiminin üst kademelerinde başlatılan ''kan değişimi'' çerçevesinde, Beyaz Saray sözcüsü Scott McClellan görevinden istifa etti.
     Beyaz Saray'ın önünde Bush ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan McClellan, ''Görevim boyunca elimden geleni yaptım. Görev değişiklikleri yararlı olabilir'' dedi ve yeni sözcü belirleninceye kadar görevine devam edeceğini söyledi.
     Bush da ''kaliteli ve karakterli'' olarak nitelendirdiği McClellan'in çok zor bir görevi başarıyla yerine getirdiğini kaydederek, ''Scott'ın yerine başka bir isim bulmak güç olacak. Ancak ayrılma kararını kendisi verdi ve ben de kabul ettim'' dedi.
     McClellan, eski Beyaz Saray sözcüsü Ari Fleischer'in yerine iki buçuk yıl önce bu göreve başlamıştı. Her ne kadar Bush, sözcüsünun kendi kararıyla ayrılacağını söylediyse de Washington'daki gözlemciler, McClellan'in istifasının, üst düzey yönetimdeki daha geniş bir kan değişiminin parçası olduğu yorumunda bulundu.
     Gözlemciler, bu kan değişiminin, Bush'un Amerikan halkı nezdindeki popülaritesinin son haftalarda yüzde 35'lere kadar düşmesinin ardından geldiğine işaret ediyor. Hazine Bakanı John Snow'un da ''topun ağzında'' olduğu yorumunda bulunuluyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:33

İLGİLİ HABERLER