Gündem
  • 24.10.2024 10:08

Beyrut ve Şam'da kıyamet koptu

Beyrut cehennemi yaşadı: Bir gecede 17 saldırı! Şam'da patlama sesleri: Ölü ve yaralılar var

Lübnan devlet medyası, İsrail'in güney Beyrut'a "en şiddetli" hava saldırıları düzenlediğini bildirdi

Lübnan'ın resmi haber ajansı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail'in savaş başladığından bu yana Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği hava saldırılarının "en şiddetlisi" olduğunu, altı binanın yıkıldığını ve geniş çaplı yangınlara yol açtığını bildirdi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Hizbullah'ın kalesi olan Dahiyeh bölgesindeki bir yerleşim alanına düzenlediği saldırıda en az bir kişinin öldüğünü, beş kişinin de yaralandığını bildirdi.

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde, el-Leylaki bölgesi yakınlarındaki binaların içinden büyük bir ateş topunun yükseldiği ve patlama seslerinin duyulduğu görülüyor.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı (NNA), İsrail savaş uçaklarının Çarşamba akşamı geç saatlerde komplekse dört saldırı düzenlediğini bildirdi.

NNA, saldırıların altı binayı tahrip ettiğini ve yaygın yangınlara neden olduğunu söyledi. Çarşamba akşamı Dahiyeh'te toplam 17 saldırı olduğunu ekledi.

Saldırıdan dakikalar önce İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Arapça sözcüsü Avichay Adraee, sivilleri, Dahiye'nin Burj al-Barajneh ve Hadath bölgelerindeki Hizbullah bağlantılı noktalardan en az 500 metre uzak durmaları konusunda uyarmıştı çünkü buralar hedef alınacaktı.

IDF, CNN'e henüz ek bir açıklamalarının olmadığını söyledi.

İsrail dün gece Beyrut'un güney kısımlarına 17 hava saldırısı düzenledi, saldırılarda Lübnan merkezli Al Mayadeen kanalının ofisi de hedef alındı. Lübnan medyası bunun son bir aydır düzenlenen en yoğun saldırılardan biri olduğunu yazdı. İsrail'in Suriye'nin Şam kentine düzenlediği hava saldırılarında ise bir asker öldü, 7 asker yaralandı.

Suriye'nin başkenti Şam'ın batı eteklerindeki Mazze semtinde, 8 Ekim'de İsrail hava saldırısında vurulan bir konut binası.

Lübnan ordusu, İsrail hava saldırısında 3 Lübnan askerinin öldüğünü söyledi

Lübnan ordusu, ülkenin güneyinde yaralıların tahliyesi sırasında İsrail hava saldırısında üç Lübnan askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Lübnan Ordusu, Yater köyü yakınlarında gerçekleşen saldırıda ölenler arasında bir subayın da bulunduğunu bildirdi.

CNN, yorum almak için İsrail Savunma Kuvvetleri'yle (IDF) iletişime geçti.

İsrail güçleri, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Güney Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine yönelik kara saldırılarını sürdürdüğünü söyledi. IDF, fırlatıcılar ve altyapı dahil olmak üzere 160'tan fazla Hizbullah hedefini vurduğunu ve son bir günde 20 militanı öldürdüğünü söyledi.

Lübnan devlet medyasına göre, İsrail son günlerde güneydeki kıyı kenti Sur ve çevresine, özellikle de Yater'e çok sayıda saldırı düzenledi.

ABD'nin endişeleri: ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Çarşamba günü İsrailli mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, İsrail'in Lübnan silahlı kuvvetlerine yönelik saldırılarına ilişkin haberler konusunda endişelerini dile getirerek , hem Lübnan ordusunun hem de BM barış güçlerinin güvenliğini sağlamak için adım atılmasının önemini vurguladı. Pentagon'dan yapılan açıklamada,

 

Güncellenme Tarihi : 24.10.2024 10:20

İLGİLİ HABERLER