Gündem
  • 24.10.2024 09:58

MİT, Suriye ve Irak'ta hainlerin kullandığı enerji santrallerini vurdu

Perşembe günü şafak vakti, Türk kuvvetleri Tel Rifaat, Menbiç, Kobani ve Kamışlı dahil olmak üzere kuzey ve kuzeydoğu Suriye'deki birkaç kasaba ve şehre bir dizi saldırı düzenledi. Saldırılar teröristler arasında kayıplara yol açtı ve bir dizi altyapı tesisini yok etti.

Suriye'nin kuzey ve doğusunda, TSK güçleri 23 Ekim'de Rakka ve Halep kırsalındaki bazı bölgeler ile Kürt güçlerinin bulunduğu bölgelere yönelik hava ve kara saldırıları düzenlemesiyle çatışmalar yoğunlaştı.

El-Haseke'de, bir  insansız hava aracı, El-Haseke'nin kuzeydoğusundaki El-Malkiye kırsalındaki Karajogh bölgesi civarındaki bir askeri mevziyi hedef aldı. 

Öte yandan Türk yapımı insansız hava aracı (İHA), Kamışlı kentindeki Afrin Meydanı'nda bulunan El-Asayiş merkezini hedef aldı.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Menbiç'teki milis güçleri, El Sayada, Avn El Dadat, El Tuhar ve El Derj köylerine yoğun top atışları düzenledi.

Rakka'da Türk güçleri, SDF ile olan cephe hatlarına yakın bölgelere odaklanarak batı Ayn Eissa kırsalındaki köyleri bombaladı. Ancak herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

Ayn el-Arab'da ise Türk yapımı insansız hava aracından iki füze atıldı. Bunlardan biri Halep yolu üzerindeki El-Asayiş kontrol noktasına, diğeri ise Kobani kentindeki El-Asayiş merkezine atıldı. 

MİT, Ankara’da TUSAŞ yerleşkesine yönelik saldırının ardından Suriye ve Irak’ın kuzeyinde bulunan PKK hedeflerini imha etti.

Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Ekim 2024’de hava harekâtı icra edilmiş, teröristlere ait toplam 32 hedef başarılı şekilde imha edilmiştir.

Hava harekatlarımız kararlı şekilde devam etmektedir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

MİT TERÖR HEDEFLERİNİ BÖYLE İMHA ETTİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Ankara’da, Türk Havacılık Uzay Sanayi Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen menfur saldırının ardından Suriye ve Irak’ın kuzeyinde bulunan PKK hedeflerini imha etti.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, söz konusu operasyonlarda Suriye’de ve Irak’ta PKK/YPG kontrolünde örgüte ait sözde askeri, istihbarat, enerji/altyapı tesisi, lojistik ve mühimmat deposu gibi çok sayıda stratejik nokta hedef alındı. Terör örgütü PKK/YPG’ye karşı planlanan hedefe ulaşılıncaya kadar operasyonların aralıksız devam edeceği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 24.10.2024 10:08

İLGİLİ HABERLER