Gündem
  • 1.8.2024 23:36

Biden'den Erdoğan'a mahkum teşekkürü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile ABD ikili ilişkileri, Gazze meselesi, Türkiye’de gerçekleştirilen rehine takası, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

ERDOĞAN'DAN ABD'YE SİTEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Netanyahu yönetiminin ateşkes ve barış istemediğini her adımda gösterdiğini, ABD Temsilciler Meclisindeki görüntülerin Türkiye ve dünyada derin hayal kırıklığı oluşturduğunu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye düzenlenen suikastın ateşkes çabalarına ağır darbe indirdiğini, İsrail’in Gazze’deki ateşi bütün bölgeye yaymak için çalıştığını vurguladı.

İletişim Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler, Gazze olayı, Türkiye’deki rehine değişimi, bölgesel ve küresel gelişmeler konuşuldu. Erdoğan, Netanyahu yönetiminin barKaydedildiış istemediğini ve İsrail'in Gazze’deki çatışmayı genişletmeye çalıştığını belirtti. Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerini geliştirmek için çaba göstereceğini ifade etti. Biden ise rehine değişimindeki çabalarından dolayı Erdoğan’a teşekkür etti.

AB'den son dakika Türkiye açıklaması: Rahatladık!
Son dakika haberi... Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "AB, vatandaşlarının Türkiye'nin yardımıyla serbest bırakılması ve özgürlüğüne kavuşmasıyla rahatlamıştır." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Milli İstihbarat Teşiklatı (MİT) öncülüğünde gerçekleşen tarihi takas operasyonuyla ilgili açıklamada bulundu.

'AB, TÜRKİYE'NİN YARDIMIYLA RAHATLAMIŞTIR'

Borrel, "AB, vatandaşlarının Türkiye'nin yardımıyla serbest bırakılması ve özgürlüğüne kavuşmasıyla rahatlamıştır." ifadesini kullandı.

Serbest bırakılan isimlerin "siyasi nedenlerle haksız yere zulüm gördüğü, hapsedildiği ve tahammül edilemez koşullarda tutulduğunu" belirten Borrell, "Siyasi mahkumlar ve halen Rusya ve Belarus cezaevlerinde haksız yere tutuklu bulunan herkes derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalıdır" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

MİT, bugün ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonuna imza atmıştı.

Operasyonda takas edilenler arasında The Wall Street Journal muhabiri Evan Gerşkoviç, ABD'li eski Deniz Piyadesi Paul Whelan, Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yaşin, Rusya Federal Güvenlik Servisi subayı Vadim Krasikov öne çıkıyor.

Güncellenme Tarihi : 2.8.2024 01:51

İLGİLİ HABERLER