Dünya
  • 27.9.2023 10:09

Biden'in köpeği gizli servis elemanı 11 kişiyi ısırdı

Biden'ın köpeği Komutan geçen yıl bildirilen 11. ısırma olayına karıştı

ABD Gizli Servis sözcüsü, iki yaşındaki Alman çoban köpeğinin Pazartesi gecesi Beyaz Saray'da çalışan bir Gizli Servis memurunu ısırdığını söyledi.

Sözcü, iki yaşındaki Alman çoban köpeğinin Pazartesi gecesi Beyaz Saray'da çalışan Gizli Servis Üniformalı Birimi polis memurunu ısırdığını belirterek, kadın memurun Beyaz Saray Tıbbi Ofisi tarafından tedavi edildiğini ekledi.

Commander Biden bites another Secret Service agent, the 11th known incident  | CNN Politics

Bu ısırık, Ekim ayından bu yana Komutan tarafından rapor edilen 11. ısırma vakası gibi görünüyor.

Sözcü Elizabeth Alexander, "Daha önce de belirttiğimiz gibi, Beyaz Saray aile hayvanları için stresli bir ortam olabilir. Köpeğimiz Komutan'ın Beyaz Saray arazisinin çoğu zaman öngörülemeyen doğasıyla başa çıkmasına yardımcı olacak yollar üzerinde çalışmaya devam ediyor" dedi. Salı günü yaptığı açıklamada First Lady Jill Biden için şunları söyledi.

President Joe Biden's Dog Commander Reportedly Involved in Biting Incidents

Alexander, "Başkan ve First Lady, kendilerini, ailelerini ve ülkeyi güvende tutmak için yaptıkları her şey için Gizli Servis ve Yönetici Konutu çalışanlarına inanılmaz derecede minnettarlar" diye ekledi.

Komutanın uzun ısırma geçmişi, Temmuz ay ile  Ekim 2022 ile Ocak 2023 arasında değişen şiddette 10 ısırma olayını tespit eden dava yoluyla elde edilen kayıtların yayınlamasıyla kamuoyuna duyuruldu.

Grubun yayınladığı kayıtlar,  geçen yıl bildirilen olaylardan birinde, bir Gizli Servis memurunun üst kolundan ve uyluğundan ısırıldıktan sonra hastaneye kaldırıldığını gösterdi.

 

TemPresident Biden's Dog Champ Dies At Age 13 : NPRmuz ayında First Lady'nin sözcüsü, Beyaz Saray kompleksini "aile hayvanları için benzersiz ve genellikle stresli bir ortam" olarak tanımladı ve Biden ailesinin, tasma protokolleri ve eğitimi de dahil olmak üzere "bu durumu herkes için daha iyi hale getirmenin yolları üzerinde çalıştığını" ekledi. ve Komutanın koşması ve egzersiz yapması için belirlenmiş alanlar oluşturmak.

Biden'lar , Biden'ın görevdeki ilk ayından sonra başladığı anlaşılan Beyaz Saray'da tekrarlanan ısırma olaylarının ardından Delaware'de yaşamak üzere gönderilen diğer köpekleri Major ile de sorunlar yaşadı .

Biden ailesinin Alman çoban köpeği,  Haziran 2021'de 13 yaşında öldü .

 



 

Güncellenme Tarihi : 28.9.2023 11:56

İLGİLİ HABERLER