Dünya
  • 27.9.2023 11:10

Türk düşmanı senatör Bob Menendez'e rüşvet veren Mısırlı işadamı tutuklandı

40 yaşındaki Mısırlı işadamı, 69 yaşındaki Senatör Bob Menendez'e rüşvet vermekle suçlandı, JFK'deki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle federaller tarafından tutuklandı ve 5 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.

He's accused of bribing Bob Menendez for legislative favors, in a plot where Menendez to use his power and influence - who until his indictment as the most powerful person in the Senate Foreign Relations Committee to enrich Hana, while also benefiting the Government of Egypt
40 yaşındaki kişinin avukatı, tutuklamanın, 40 yaşındaki Wael Hana'nın federal yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili çağırmasından sonra geldi.
Savcılar, Mısır vatandaşının birkaç yıl boyunca senatöre toplu olarak yüzbinlerce dolar ödeyen üç New Jerseyli iş adamından biri olduğunu iddia ediyor.

Hours after being cuffed by feds in Queens, Hana pleaded not guilty to the allegations before a federal magistrate judge, who ordered him released on a $5million bond. Hana, who now has to wear a monitoring device and had to surrender his passport, is seen leaving court Tuesday
Hana, Queens'te federaller tarafından kelepçelendikten saatler sonra federal yargıç huzurunda suçlamaları kabul etmedi ve kendisini 5 milyon dolar kefaletle serbest bıraktı.
New Jersey Senatörü Bob Menendez'e yasama ayrıcalıkları için rüşvet vermekle suçlanan Mısırlı bir işadamı, Salı sabahı New York JFK International'da tutuklandı.

Fed'e göre rüşvetler, Menendez'in gücünü ve nüfuzunu Hana'yı kişisel olarak zenginleştirmek ve Mısır Hükümeti'ne fayda sağlamak için kullanmayı kabul etmesi karşılığında geldi.

Queens'te kelepçelendikten saatler sonra Hana, seyahat belgelerini teslim etmesi koşuluyla 5 milyon dolarlık kefalet karşılığında serbest bırakılmasına karar veren federal sulh hakimi huzurunda iddiaları kabul etmedi.

Hana - seen at center - is accused of helping facilitate meetings and dinners between Menendez, the senator's wife Nadine, and Egyptian military and intelligence officials in a secret bid to increase US aid to Egypt

Hana buna uydu ve ayrıca her zaman takılması gereken bir cihaz aracılığıyla sürekli GPS izlemesine tabi olmayı ve New Jersey'deki evinde akşam 8'den sabah 8'e kadar sokağa çıkma yasağına tabi olmayı kabul etti.
Toplantılarda yetkililer, iddianamesine kadar Senato Dış İlişkiler Komitesi'ndeki en güçlü kişi olan senatöre, Washington'un Mısır'ın insan hakları siciline ilişkin endişeler nedeniyle sakladığı askeri yardımı imzalaması için baskı yaptı.

40-year-old Wael Hana was arrested at JFK in New York Tuesday morning after the Egypt national - who now lives in New Hersey voluntarily flew to the city to face the federal charges, part of a sprawling, three-part indictment filed by the US attorney’s office.

Savcılar bunun karşılığında Hana'nın, 2020'de evlenmeden önce senatörle 2018'de çıkmaya başlayan Nadine'i kontrol ettiği bir şirketin maaş bordrosuna koyduğunu iddia ediyor.

İddianamede New Jersey merkezli IS EG Helal olarak tanımlanan bu şirket, ABD'den Mısır'a gönderilen helal etleri belgelendirme konusunda münhasır hakka sahipti.

2006'dan bu yana Senato Dış İlişkiler Komitesi başkanı olan Menendez, çeşitli askeri satış, finansman ve diğer yardımlar üzerinde söz sahibiydi.

Federaller, bu etkiyi kullanarak, şu anda Demokratlardan istifa çağrılarıyla karşı karşıya olan senatörün, Hana'nın işini korumak amacıyla Tarım Bakanlığı'ndaki bir yetkiliye baskı yapmaya çalıştığını ve New Jersey AG tarafından yürütülen bir ceza davasını sekteye uğrattığını iddia ediyor. iş adamlarından bir başkasının, Jose Uribe'nin ortaklarına.

Savcılar, Union City'den 56 yaşındaki eski sigorta acentesi ve yine tutuklanan Hana'nın iş ortağı Uribe'nin Hana tarafından senatöre tanıtıldığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 27.9.2023 11:20

İLGİLİ HABERLER