Gündem
  • 21.11.2012 20:32

Bodrum'da göz kamaştıran aşiret düğünü

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Turgutreis Beldesi’nde düzenlenen Vanlı Botan Aşireti'nin lideri ve Bodrum'daki Botan İnşaat ve Turizm A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Altun'un yeğeni 30 yaşındaki Recai Altun ile Bitlis'in önde gelen aşiretlerinden Ayderenler'in kızı 25 yaşındaki Sibel Ayderen'in düğünü görkemli oldu.

Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı düğün Batman ve Bitlis'in geleneklerine göre düzenlendi. Yemekler için yaklaşık 1.5 ton etin kullanıldığı düğünde zılgıtlar eşliğinde halaylar çekildi. Sanatçı Cesim Değer'in türküleri ile renk kattığı gece renkli görüntülere sahne oldu.

Düğün sonunda açıklama yapan Recai Altun, "Yıllardır Bodrum'da inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz, gelenek ve göreneklerimize göre düğün yaptık ancak ateş etmediğiniz için teşekkür ediyorum. Burası da memleketimiz ama burası Bodrum. Alışık olmayanlar olabilir, yanlış anlaşılabilir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER