Gündem
  • 27.3.2024 12:44

Bolu'da kafa kafaya seçim

CHP’deki il AK Parti’ye mi geçiyor? Son anketler dikkat çekti!
Yerel seçimlere 4 gün kala CHP’nin mevcut belediye başkanı ile sıkıntı yaşadığı Bolu’da gerçekleştirilen ankette, iki parti arasında yüzde 0,9 farkla başa baş giden bir başkanlık yarışı var.

Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Milyonlarca seçmenin oy kullanacağı yerel seçim öncesi anket sonuçları gündemde. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Bolu Belediyesi’nde gözler 2024 yerel seçimlerinde.

BOLU’DA BAŞA BAŞ YARIŞ

Başkanlık yarışının başa baş gittiği Bolu Belediyesi’nde AREDA Survey’in anketine göre, iki parti arasında yüzde 1 bile fark yok. Başa baş giden başkanlık yarışında birinci ve ikinci parti arasında 0,9 oy farkı olduğu ve Bolu’nun yeni başkanını küçük bir oy farkı ile seçeceğine işaret ediliyor. Son düzlüğe girilen seçim yarışında moral üstünlüğünün ise AK Parti’nin adayı M. Emin Demirkol’da olduğu belirtildi.

NOT: Seçime son 4 gün kala açık isimli anket bilgisi paylaşmanın kısıtlandığı Yüksek Seçim Kurulu takvimi dolayısıyla parti ve aday isimleri kapatılmıştır.NOT: Seçime son 4 gün kala açık isimli anket bilgisi paylaşmanın kısıtlandığı Yüksek Seçim Kurulu takvimi dolayısıyla parti ve aday isimleri kapatılmıştır.

YÜZDE 16 OY KAYBETTİLER

Milliyetçi görüşün günden güne arttığı Bolu’da MHP ve İYİ Parti’nin oylarında artış gözlemlenirken Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranında yüzde 15’in üzerinde bir düşüş yaşadığı kaydedildi. 2019 yerel seçimlerinde sürpriz bir şekilde yüzde 52 ile seçimi kazanan CHP’nin, Bolu’da oy oranı yüzde 16 düşüş yaşadı. Öte yandan yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ gireceğini açıklayan İYİ Parti’nin AREDA Survey’in anketine göre CHP’ye kaybettirme olasılığına işaret ediliyor.  

Güncellenme Tarihi : 27.3.2024 12:47

İLGİLİ HABERLER