Yaşam
  • 29.3.2011 13:06

BÖYLESİ SADECE TÜRKİYE'DE OLUR!

D 130 Karayolu ikileme çalışmaları sırasında Karamürsel çıkışına yapılan üst geçit yapımının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen kullanılamıyor. Köprünün bir ayağındaki merdivenleri zemin ile birleştirilirken diğer tarafı oluşan kot farkı nedeniyle zeminden 2 metre yukarıda kaldı. Üstgeçitin bir tarafına durak yapılırken diğer tarafına ne durak yapıldı nede minibüslerin yanaşması için uygun bir yer.

Üst geçitin 2 metre yukarıda kalan ayakları tamamlandığında ise bu seferde yayalar için yol kenarına yapılan 1,5 metrelik bariyerler büyük bir engel oluşturuyor. Üst geçitin İzmit yönünden merdivenleri tırmanan bir yaya 2 metre yukarıda kalan diğer ayaktan atladığında bu sefer yola tırmanmak için ya 1,5 metrelik bariyerleri aşacak yada 100 metrelik yolu yürümek zorunda kalacaklar. Üst geçitin nasıl tamamlanacağı merak eden vatandaşlar uzun bir süredir tehlikeli bir şekilde kamyon ve tırların arasında sıyrılıp beton bariyerler arasında kalan boşluklardan geçerek gitmek istedikleri yere ulaşabildi.

D 130 Karayolunda ikileme ve işaretleme çalışmaları biterken üstgeçitin ne zaman tamamen vatandaşların kullanabileceği bir duruma geleceği ise merak konusu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:03

İLGİLİ HABERLER