Eğitim
  • 19.3.2013 12:59

Bulgaristan'daki yükseköğretim kurumlarının denklik sorunu

ANKARA -  YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Genel Kurulun 19 Aralık 2012'de aldığı, ''Bulgaristan'daki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denklik işleminin ve Türkiye ile KKTC'deki üniversitelere yapılacak yatay geçişlerin, Yükseköğretim Genel Kurul karar tarihten itibaren 3 ay süre ile geçici olarak askıya alınması'' yönündeki karar, Bulgaristan yetkili makamlarıyla yapılan müzakereler ve Dışişleri Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucu yeniden değerlendirildi.
      Değerlendirme sonucunda, bugün itibarıyla denklik işlemlerine kalındığı yerden devam edilmesine karar verildi.
      Daha önceki yıllarda Kurula denklik başvurusunda bulunan ve hakkında sınav kararı alınmış ilgililer için seviye tespit sınavına ilişkin başvuru sürelerine de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
      ''ÖSYM tarafından yapılacak olan tıp doktorluğu ve diş hekimliği alanlarındaki seviye tespit sınavlarının son başvuru tarihi 20 Mart'tır. Bu başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacak. Öğretmenlik alanında yapılacak olan sınava ilişkin başvurular mayıs ayı içerisinde alınacak. Detaylı bilgi ÖSYM internet sitesinden ilan edilecek. Yükseköğretim Kurulunca ilgili üniversiteler tarafından yapılacak olan diğer alanlardaki seviye tespit sınavları için son başvuru tarihi ise 22 Mart'a kadar uzatıldı. Bu sınavlar ile ilgili kılavuza http://www.yok.gov.tr/web/guest/diploma-denklik adresinden ulaşılabilmektedir. Bu alanlardaki seviye tespit sınavları için başvuru formunu posta yolu ile Kurulumuza gönderen ilgililerin sınav başvuru tarihi olarak formu postaya verdiği tarih esas alınacaktır.''
     

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:04

İLGİLİ HABERLER