Gündem
  • 6.5.2024 02:20

Büyük sürpriz.. Amerika İsrail'e cephane gönderimini durdurdu

Rapor: ABD İsrail'e cephane sevkiyatını durdurdu

İsrailli yetkililere göre olay, İsrail hükümeti içinde ciddi endişelere yol açtı ve yetkilileri sevkıyatın neden yapıldığını anlamak için çabalamaya sevk etti.

Axios'tan Barak Ravid'in Pazar günü iki İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Biden yönetimi geçen hafta İsrail'e ABD yapımı mühimmat sevkıyatını durdurdu.

Ukraine Running Out of Ammo for US Supplied Howitzers: CNN

Rapora göre olay, İsrail hükümeti içinde ciddi endişelere yol açtı ve yetkililerin sevkıyatın neden yapıldığını anlamak için çabalamasına yol açtı.

BLİNKEN VE NETANYAHU ARASINDA İPLER GERİLDİ

Haberde, İsrail’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında Refah’a yönelik muhtemel kara saldırısı hakkında "sert bir görüşme" gerçekleştiği de kaydedildi.

Beyaz Saray yorum yapmaktan kaçındı.

Pentagon, Dışişleri Bakanlığı ve İsrail Başbakanlığı sorulara hemen yanıt vermedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson (R-LA), Biden Yönetimini eleştiren rapora ilişkin şu yorumu yaptı: "Bu kesinlikle kabul edilemez. Ortadoğu'daki en yakın müttefikimiz İsrail saldırı altında ama Biden Yönetimi Partisinin Hamas yanlısı kanadına bir kez daha boyun eğiyor. Yönetim bu duraklamaya derhal son vermeli."

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Konferansı Başkanı Temsilci Elise Stefanik (R-NY) şu yorumu yaptı: "Büyük müttefikimiz İsrail, İran destekli barbar teröristlere karşı varlığı için savaşıyor ve Joe Biden'ın ABD yapımı mühimmatın İsrail'e sevkiyatını durdurduğu bildiriliyor.

"Bu kabul edilemez. Joe Biden, Hamas yanlısı Aşırı Sol tabanını yatıştırmak için en yakın müttefikimizi tamamen terk etti."

Güncellenme Tarihi : 6.5.2024 02:32

İLGİLİ HABERLER