Gündem
  • 18.9.2024 11:47

Çağrı cihazını üreten Tayvanlı firmadan şok açıklama.. Macaristan yaptı

Güvenlik kaynağı, Tayvan'ın Lübnan'a Gold Apollo çağrı cihazları gönderildiğine dair bir kaydının olmadığını söyledi..

Tayvanlı üst düzey bir güvenlik yetkilisi Çarşamba günü CNN'e yaptığı açıklamada, firmanın cihazlarının Hizbullah'ı hedef alan ölümcül bir saldırıda kullanıldığı ortaya çıkmasının ardından, Tayvan'ın Lübnan veya Orta Doğu'ya Gold Apollo çağrı cihazları gönderdiğine dair bir kaydının bulunmadığını söyledi.

Taiwans Gold Apollo says Hezbollah pagers made by Hungary partner BAC  Consulting KFT - Lebanon News

Yetkili CNN'e yaptığı açıklamada, Gold Apollo'nun 2022'nin başından 2024 Ağustos'una kadar çoğunluğu ABD ve Avustralya'ya olmak üzere Tayvan'dan yaklaşık 260.000 çağrı cihazı gönderdiğini söyledi.

Gold Apollo'nun kurucusu ve başkanı Hsu Ching-kuang, Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda kullanılan çağrı cihazlarının bir dağıtımcı tarafından üretildiğini söyledi.

Gold Apollo, raporlarda adı geçen AR-924 model çağrı cihazlarının Budapeşte merkezli BAC Consulting KFT tarafından tasarlanıp üretildiğini belirtti.

Pagers that exploded in Lebanon and Syria were made by a company in  Budapest, Gold Apollo says | AP News

Sosyal medyada paylaşılan Lübnan'dan çok sayıda fotoğrafta hasarlı Gold Apollo çağrı cihazlarının görüldüğü belirtilirken, saldırıda düşük teknolojili kablosuz iletişim cihazlarının nasıl kullanılmış olabileceğine dair spekülasyonlar artıyor . Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmıştı.

Taiwanese Firm Gold Apollo Says Explosive-Laden Pagers In Lebanon Were Made  By Budapest-Based Company - News18

Tayvanlı şirket, Lübnan patlamalarıyla bağlantılı çağrı cihazlarının Macaristan merkezli bir dağıtımcı tarafından yapıldığını söylüyor

CNN'den Wayne Chang ve Jessie Yeung'dan

 Tayvanlı üretici Gold Apollo'ya göre, Lübnan'daki militan grup Hizbullah üyelerine saldırmak için kullanılan çağrı cihazları  , Macaristan merkezli dağıtımcı BAC Consulting KFT tarafından üretildi.

Sosyal medyada paylaşılan birden fazla görüntü hasarlı Gold Apollo çağrı cihazlarını gösteriyor gibi görünüyor. CNN görüntüleri coğrafi olarak konumlandıramıyor ancak patlamalarla aynı gün olan Salı günü yayınlandıklarını doğruladı. Görüntülerde gösterilen çağrı cihazlarından en az biri  Gold Apollo AR-924  modeliydi. 

Şirket Çarşamba günü, Gold Apollo markasını kullanmak için BAC ile bir sözleşme imzaladığını söyledi.

Gold Apollo daha sonra Macaristan'ın Budapeşte kentinde bulunan BAC ile "uzun vadeli bir ortaklık" kurduğunu açıkladı.

Gold Apollo, "İş birliği anlaşmasına göre, BAC'nin belirlenen bölgelerde ürün satışları için marka ticari markamızı kullanmasını yetkilendiriyoruz, ancak ürünlerin tasarımı ve üretimi yalnızca BAC'nin sorumluluğundadır" dedi. "
Son medya raporlarında bahsi geçen AR-924 çağrı cihazı modeliyle ilgili olarak, bu modelin BAC tarafından üretildiğini ve satıldığını açıklığa kavuşturuyoruz."

Tayvanlı şirketin kurucusu ve başkanı Hsu Ching-kuang, daha önce gazetecilere yaptığı açıklamada, dağıtımcının ilk başta sadece Gold Apollo'nun diğer çağrı cihazı ve iletişim ürünlerini ithal ettiğini belirtmişti.

Şirketin daha sonra Gold Apollo'ya kendi çağrı cihazlarını üretmek istediklerini ilettiğini ve Tayvanlı şirketin markasını kullanma hakkını talep ettiğini aktardı.  

Hsu, firmasının yaklaşık üç yıl önce dağıtımcıyla bir ilişki kurduğunu ve uzun zaman alan bir havale işlemi nedeniyle onlarla olan ilişkilerinde en azından bir anormallikle karşılaştığını söyledi. 

BAC'nin internet sitesinde, "danışmanlardan oluşan bir ağ ile değişimin temsilcileri" olarak tanımlanıyor; uluslararası ilişkiler, çevre, kalkınma ve inovasyon konularında çözümler bulunuyor. 

Güncellenme Tarihi : 18.9.2024 11:58

İLGİLİ HABERLER