Spor
  • 11.10.2005 02:18

CAN BARTU'DAN NURİ ŞAHİN YORUMU: 'YAZILANLAR BİRAZ ABARTILI!..'

CAN BARTU'NUN HÜRRİYET'TEKİ YAZISI:

Nuri'yi kaybetmeyelim


17 yaşında milli olan ilk futbolcu Nuri değil. Almanya maçında son 5 dakika görev alan ve güzel bir gol atan Nuri için yazılan yazılar bana biraz abartılı geldi. Olduğundan fazla gösterirsek çocuğa zarar veririz.

* Son 5 dakikada girdiği oyunda şık bir gol atan Nuri Şahin’in performansını nasıl buldunuz? Basında bu kadar çok yer alması sizce doğru mu?

17 yaşında milli olan ilk futbolcu Nuri Şahin değil. Ben de o yaşta milli oldum. Emre Belözoğlu da aynı yaşta ay yıldızlı formayı giydi. Şu bir gerçek ki, Nuri iyi bir kumaş ve ileride çok daha iyi olacak. Maça ailesi de geldi. Bu, güzel bir olay. Herkes gibi benim de gözlerim yaşardı.

Ancak, annesi ve babası ile çıkan fotoğrafları ve yazılan yazılar bana biraz abartılı geliyor. Gazetelerde biraz fazlaca yer aldığı görüşündeyim. Saçma sapan haberlerle, onu olduğundan fazla gösterirsek çocuğa zarar veririz. Benim de en büyük korkum bu.

Şımartmadan kazanmalıyız

Bir gazete Rooney’e benzetmiş. O da ‘Benim adım Rooney değil, Nuri’ diyor. Doğru söylemiş. Gerçi Almanya’ya gidecek ve orada disipline girecek. Bu da benim için en büyük teselli. Türk basınına bu konuda büyük iş düşüyor. Henüz yolun başında olan Nuri gibi gençleri şımartmadan kazanmalıyız. Nuri yıldızlığa aday bir futbolcu ama henüz yıldız değil. Fatih Terim, Almanya maçında ona son 5 dakika görev verdi. Girer girmez de golünü attı. Herkese kolay gelebilir ama attığı gol, kolay değil, aksine zor bir gol.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER