Spor
  • 23.5.2008 06:32

CANAYDIN'IN BANA YAPTIĞINI BEN YAPMAM!..

Canaydın'ın yaptığını yapmam

Kalli'nin gidişinden sonra hoca arayışlarını sürdüren Galatasaray, Michel Laudrup'la anlaşmazlığa düşünce rotayı eski hocası Lucescu'ya çevirir. Başkan Adnan Polat, Mircea Lucescu ile görüşür ve onu tekrar Galatasaray'ın başında görmek istediğini söyler. Lucescu bunu memnuniyetle karşılar, 'Türkiye ve Galatasaray her zaman benim birinci tercihim olacaktır ama üzgünüm gelemem. Shakhtar Donetsk'le sözleşme uzattım. Geçen sene şampiyon olamamıştık, bu yıl şampiyon olduk ve burada bir yılım daha var. Verdiğim sözden asla dönmem. Canaydın'ın bana yaptığını ben yapamam. Şampiyon takımın hocası bırakıp gitmez' diyerek Polat'ın teklifini nazikçe geri çevirir. Bu konuşmadan sonra Polat da duygulanır ve o da Kalli'yi hatırlar...

Gözyaşlarımı içime akıtmıştım

Lucescu, Başkan Polat'ın bu teklifi karşısında bir hayli duygulanır ve maziyi hatırlayarak şöyle der; 'antrenörlük hayatımın en güzel iki yılı Galatasaray'da geçti, en zor şartlarda Avrupa'da dahi başarılı olduk. Dağılmak üzere olan takımı elbirliği ile toparladık. Florya benim için bir kutsal mekandır, orada çok güzel günlerim geçti, tek vücut olduk ve Galatasaray'ı şampiyon yaptık. Bana büyük yardımları dokunan ve şimdi aramızda olmayan Turgay Vardar'ı hiç unutamam. Ancak unutamadığım başka bir isim daha var; Sayın Başkan Özhan Canaydın. Şampiyonluğumuzun ertesi günü benimle çalışmak istemediğini söyledi. Daha futbolcularımla bu güzelliği yaşayamadan Galatasaray'dan uzaklaştırıldım. O günü hiç unutamam. Kahrolmuş, gözyaşlarımı içime akıtmıştım.

Koltuk hırsım asla olmadı

Sonra 100. yılında Beşiktaş'ı da şampiyon yaptım. Teknik direktörlerin kaderi budur. Başkanlar koltuğu kaybetmesin diye hocalar öğütülür. Benim hiçbir zaman koltuk hırsım olmadı. Ancak nasıl ki şampiyonlukta herkesin payı varsa, başarısızlık ta da herkesin payı vardır. Sadece antrenör azletmek sorunu çözmez. O dönem Sevgili Başkan Mehmet Cansun kalmamı istediği için sözleşmemi uzatmıştı buna rağmen Canaydın'dan tazminat bile talep etmeden gittim. Ama bir gün mutlaka Galatasaray'a döneceğim. Sayın Başkan Polat'ın teklifini seve seve kabul eder Galatasarayıma gelirdim ama sözümden dönemem. Galatasaray'ın genç kadrosu çok iyi, Arda, Barış, Hasan Şaş, Mehmet Topal, Servet çok iyi oyuncular. Ben olsaydım Lincoln'ü de kazanırdım. Başkan Polat'ı da kutluyor ve beni düşündüğü için teşekkür ediyorum.

Yeni Şafak

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:00

İLGİLİ HABERLER