Gündem
  • 13.10.2007 15:32

ÇELİK: 'HAİNLER YAKTIKLARI ATEŞİN İÇİNDE YANACAK'

Çelik, AK Parti Bursa İl Başkanlığının Kültürpark içindeki bir çay bahçesinde düzenlediği bayramlaşma törende yaptığı konuşmada, bayramların dayanışma ve kardeşlik hukukunu birleştiren, güçlü kılan, sevinç ve neşe günleri olduğunu söyledi.

''Bayramlar insanlıktan nasibini almak demektir'' diyen Çelik, milletin bayram yapmasını çok görenleri, örf, adet ve inanç yoksunu olanları, insanlıktan zerre kadar nasibini almayan, askeri ve polisi şehit etme cüretini gösteren zavallıları lanetlediklerini, şehitleri de rahmetle andıklarını ifade etti.

Bakan Çelik, devletin, geçmiş yıllarda bölgeler hizmet ve gelir dağılımı konusunda eksikliklerinin olabildiğini dile getirerek, ancak son 5-6 yılda Edirne'den Karsa, Diyarbakır'dan Muğla'ya varıncaya kadar AK Parti'nin Türkiye'nin dört bir yanına adil hizmet sunduğunu belirtti.

Bölge halkının, yıllardır süren terörün en büyük mağduru olduğunu vurgulayan Faruk Çelik, şöyle devam etti:

''Bursa'da köy yolu yapılsın diye yıllık 20 trilyon ayrılırken, geçmiş yılların telafisi olsun diye Diyarbakır'a 75 trilyon ayrılmıştır. Balıkesir'e köy yolları için 19 trilyon, Van için 40- 50 trilyon para ayrılmıştır. Neden? Geçmişteki adaletsizlikler, hizmetsizlik yılları geride kalsın, Diyarbakır'daki vatandaşımız da birinci sınıftır, Muş'taki de birinci sınıftır, Muğla'daki de birinci sınıftır, bunun için öyle yaptık.

Vatandaşımız, devletin, Ankara'nın o sıcak elini gördü ve hissetti. Teşekkür ediyoruz, ama yeterli olmadığını da bayram vesilesiyle söylemek istiyorum. Bu milletin köküne kibrit suyu dökmeye çalışanlarla, yani hainlerle, canilerle, bölgedeki vatandaşlarımız araya mutlaka mesafe koymalılar. Şu da bilinmeli ki yakın zamanda milletimizin, ülkemizin 4 bir yanına ateş düşürenler, hainler, düşürdükleri bu ateşin içinde yanacaklar. Bir taraftan güvenlik güçleriyle çalışmamızı sürdürürken, bir taraftan ekonomik kalkınmayı sürdürürken diğer taraftan da vatandaş vatandaşlık görevinin gereği olarak Ankara'yla, devletiyle, kendisiyle birlikte olanlarla olmalı.''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, terörün, devletin, 70 milyonun meselesi olduğunu, bazı çevrelerin konuşmalarına, yaptıklarına çok dikkat etmesi gerektiğini, kimsenin terör olayı konusunda bir zaafiyet oluşturma hakkının bulunmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

''70 milyonun meselesi olarak herkes üzerine düşeni yapmalıdır. İktidar üzerine düşeni yapmak durumundadır. Muhalefet, basın üzerine düşeni yapmak zorunda ve güvenlik güçlerimiz kendi üzerlerine düşen sorunlulukları yerine getirmek durumundadılar. Sanki terörün ortadan kalkması için bir gayret yokmuş, gerekli destek çaba yokmuş gibi bir ayrımcı bakış son derece tehlikelidir. Bunun menfaati ve faydası terör örgütünedir. Bu vesileyle söylüyorum, terörle mücadele konusunda 58-59 ve 60. hükümetlerden ne istendiyse sonuna kadar en ince ayrıntısına kadar gereken yapılmıştır.''

-ERMENİ SOYKIRIMI İDDİASI-

ABD'de, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilmesine de değinen Faruk Çelik, bu durumun ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilere ciddi zarar vereceğini söyledi.

Çelik, tarihi yargılamanın siyasetçilerin işi olmadığını vurgulayarak, ''Bu millet kendi tarihine güveniyor. Geçmişinde kara leke yok. Kendimize güvenimiz var. Biz arşivlerimizi açtık. Özgürlüğü dünyaya bu millet öğretti. Merhameti, adaleti, matematiği, sabunu, temizliği, afedersiniz tuvaleti bu millet dünyaya öğretti. Okuyun geçmiş tarihimizi. Bakınız bu millet neler yapmış ve kimler hangi noktadayken nasıl bir medeniyet projesini dünyaya takdim etmiş?'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER