Gündem
  • 14.8.2024 21:32

CHP olarak asla bozkurt heykeli dikmeyiz

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden Merih Demiral'ın bozkurt işaretli heykeline ret….

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, milli futbolvu Merih Demiral'ın bozkurt işaretli heykelinin dikilmesine ilişkin önergeyi reddetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Ona verilen cezadan biz de rahatsız olduk. Tepki de gösterebiliriz ama heykel dikmek nedir" dedi..

"Kemal Bey'in bozkurt işareti yapmış birçok fotoğrafı var"

Önergeyi veren MHP Grup Başkan Vekili Bahadır Altınkeser, 2024'te Demiral'ın yaptığı simgeye Avrupa'nın ırkçılık yaparak ceza vermesine tepki göstermeleri gerektiğini düşündüklerini söyledi. Altınkeser, Ankara ve İstanbul belediye meclislerinde de benzer önergelerin verildiğini belirterek, "İzmir'den ses verelim dedik. Ancak İzmir'de konu gündeme oturdu. Son genel başkanınız Kemal Bey'in bozkurt işareti yapmış birçok fotoğrafı vardır. Deprem bölgesinde 'Bozkurt Kemal' diye karşılanmıştır. Demek ki CHP'de de bozkurt simgesi yapılabiliyor. Bir gün size de nasip olur inşallah" dedi.

"Tepki de gösterebiliriz ama heykel dikmek nedir"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise Altınkeser'in sözlerine şöyle yanıt verdi: "Bu hareketi yapan futbolcumuz, bir maçtan sonra herhalde siyasi tercihi bu bilemiyorum, böyle bir hareketi yapma gereği duydu. Ona verilen cezadan biz de rahatsız olduk. Tepki de gösterebiliriz ama heykel dikmek nedir. Sizler de bizleri sık sık 'çok fazla heykel dikiyorsunuz' diye eleştiriyorsunuz. İstediğiniz heykel bozkurt heykeli değil. Bozkurt işareti yapmakta olan bir futbolcu heykelini İzmir'e neden dikelim. Tepki gösterin. Bu sizin kendi partinizin hareketi olduğu için bunu istiyor olabilirsiniz, bu hakkınız ancak biz niye isteyelim? Ben CHP'li İzmir Büyükşehir belediye başkanıyım. Bozkurt işaretine bir tepkimiz yok. Aldığı cezaya tepki göstermiyor da değiliz. İzmir'in bir futbolcusu da değil. Yeterli neden ve gerekçe görmüyoruz."

Güncellenme Tarihi : 15.8.2024 10:52

İLGİLİ HABERLER