
CHP SEÇİM ÖNCESİ MUHTARLARI "KAVURACAK"
CHP’li Bakırköy Belediyesi, yerel seçimlere aylar kala ilçedeki muhtarları Kıbrıs’ta saunalı ve jakuzili otele tatile gönderdi. Eğitim amaçlı olduğu iddia edilen tatilin masrafları belediye kasasından ödendi.
CHP’Lİ Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın rüşvet itirafının ardından, bir diğer rüşvet olayı da CHP’li Bakırköy Belediyesi’nde yaşandı. Muhtarları seçimden seçime hatırlayan CHP’nin, ilçede görev yapan 14 muhtarı, meclis kararı almadan geçen ekimde eşleriyle birlikte Antalya ve Kıbrıs’a tatile gönderdiği ortaya çıktı. Lüks otellerde konaklayan muhtarların tüm masraflarının ise belediye bütçesinden karşılandığı belirtildi.
SEÇİM AREFESİ CHP YATIRIMI
SKANDALIN ortaya çıkmasının ardından AK Parti İlçe Meclis Üyesi Mehmet Emin Ertekin, konuyu geçen ay meclis toplantısında gündeme getirdi. Verdiği yazılı ve sözlü soru önergesinde de ‘Muhtarların ne amaçla tatile götürüdüğünü ve masrafları kimin karşılandığını’ sordu. CHP’li Başkan Ateş Ünal Erzen ise sözlü verdiği yanıtta, şöyle dedi: ‘Muhtarlar için belediye bütçesinden hiçbir harcama yapılmamıştır. Size bunu sözlü olarak ifade ediyorum.’ Ancak başkanın cevabını yetirsiz bulan ve yaklaşık bir buçuk aydır soru önergesine cevap alamayan Ertekin, yerel seçimler arefesinde yapılan tatilin raslantı olmadığını, suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Öte yandan CHP’li belediyenin, muhtarları Antalya ve Kıbrıs’a ‘eğitim’ amacıyla götürdüğü öne sürüldü. İddialara göre Bakırköy Muhtarlar Birliği sözcüsü Osmaniye Mahalle Muhtarı Yakup Özenses, ‘yeni çıkan yasalarla ilgili muhtarların bilgi sahibi olması için bir etkinlik düzenlenmesi’ isteğini Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e iletti. Erzen de tatil programına muhtarları da kattı.
BELEDİYE MECLİSİ HABERSİZ
MUHTARLARIN eşleri ile birlikte tatile götürülmesinin, belediye kesesinden bir seçim yatırımı olduğunu belirten belediye meclis üyesi Ertekin, ‘Eğitim ve bilgilendirme Antalya ya da Kıbrıstaki lüks otellerde değil, mahalle halkının da katıldığı bir toplantıyla olur. Muhtarlar yaz sezonunda Antalya Faselis, Ramazan Bayramı’nda da KKTC’deki Girne Mercure otelde dörder gün ağırlandılar. Çok maliyetli bir tatil. Belediyenin bütçesinden harcandıysa büyük skandal. Çünkü belediye meclisinin haberi ve kararı yok.’
OTELDE YOK YOK
Girne’deki Mercure otelde, Kıbrıs’ın en gözde casinolarından birisi bulunuyor. Ayrıca 2 tenis kortu, sauna, jakuzi, buhar banyosu, ve Beach Club mevcut.
Beş yıl önce hizmete giren tesisi yeniden açtı
CHP’lİ Bakırköy Belediyesi geçen pazar Genel Başkan Deniz Baykal’ın da katıldığı törenle içinde çim futbol sahasından kapalı spor salonuna kadar birçok sosyal tesisin olduğu Atatürk Spor ve Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı. Günler öncesinden hazırlıklara başlayan belediye, ilçeyi parti bayraklarıyla donattı. Ancak Baykal’ın 5 milletvekiliyle birlikte açtığı tesislerin aslında 2003’te dönemin belediye başkanı Ahmet Bahadırlı tarafından hizmete sokulduğu ortaya çıktı. Tesiste tek yeni olan şey ise Atatürk heykeliydi. Eski başkan Bahadırlı, ‘İçinde şu an olan her şey vardı. Tek Atatürk büstü yoktu. Sağolsunlar onu yapmışlar, yazık’ dedi. HABER MERKEZİ
Avukatın son delili ABD’den
CHP lideri Deniz Baykal, grup toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un Ergenekon davasıyla ilgili esprisine değinerek, konunun devletin zirvesinde doğru anlaşıldığını söyledi. Teşhisin doğru olmasına rağmen tatbikatın insanların şereflerini ve sağlıklarını ayaklar altına aldığını belirten Baykal, ‘Hukuk skandalının en doğru biçimde hukuk standardı içine çekilmesi gerektiğini düşünüyorum’ dedi. CHP lideri, müdahale edilmesi imasında bulundu. ABD’de bir komisyonun, ‘Ergenekon davasının hukuk standartlarına uymadığı’ yönündeki değerlendirmelerini kanıt olarak sunan Baykal, ‘Yabancı çevreden böyle bir değerlendirme gelmesi önemli. Biz bu hukuk sürecinin AB yetkilileri tarafından da izlenilip değerlendirilmesini beklerdik. Büyük üzüntü içerisindeyim’ dedi. Ergenekon sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur’un sağlığını kaybettiğini de belirten Baykal, ‘Ailelerine dayanışma duygularımı ifade ediyorum’ diye konuştu.
star
Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:24