Gündem
  • 8.10.2007 14:27

CHP'Lİ OYAN'DAN GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

YILDIZ BALCI-ŞAFAK YEL
İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan İzmir'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkan adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kişisel çıkarların hiçbir zaman parti çıkarları önünde olamayacağını ve kendisinin birtakım hesaplar yaparak istifa etmediğini anlatan Oyan, "Particilik kariyer kaygılarını aşan bir şeydir. Adaylık birinci planda olan bir mesele değil. Bu örgütün talebine bağlı bir süreç. Bu süreçte beni o noktaya taşırlarsa hayır demem" dedi.
İstifa etmesinin ardından iki yolu olduğunu belirten ve köşesine çekilip milletvekilliğine devam etmek yerine sorumluluk taşıdığı için partideki yeniden yapılanma içinde bulunmaya karar verdiğini ifade eden Oğuz Oyan, şöyle konuştu: "Bundan sonra iktidar olmasa da iktidar olma iddiasını ortaya koyabilecek bir CHP'nin var olması gerekir. Böyle bir iddiayı sürdürebilen bir yapıyı ortaya koymak için müdahil olmamak, sorumluluktan kaçmak demektir."
Partinin mutlaka yeni bir tüzük ve programa ihtiyacı olduğunu anlatan Oyan, sözlerine şöyle devam etti: "Sarı muhalefet çizgisiyle, sosyal liberal çizgiyle bizim işimiz olmaz. Partiyi bu noktaya sürüklemek isteyenler olursa da onlara karşı mücadele etmek boynumuzun borcudur. Ben muhalefet için ortaya çıkmadım. Bütünü kucaklamaya çıktım. Yüzde 21'i bölmeye hakkımız yok. Bu işi benden daha iyi yapacak biri varsa onu da desteklemeye hazırım ancak böyle birisini göremediğim için buradayım."
İstifasıyla ilgili bir açıklama yapan Oyan, "Partide bir hizipleşme meselesi ortaya çıktı. Çalışan örgütlerin görevden alınmasına tepkisiz kalamazdım ve istifa ettim" diye konuştu.
CHP'nin bundan sonraki yapılanma içerisinde özellikle genç ve kadınlara daha çok yer vermesi gerektiğini belirten Oğuz Oyan, partinin bir gençlik aşısına ihtiyacı olduğunu söyledi. Yeni şeyler söyleyebilen yeni bir anlayışın öne çıkması gerektiğini belirten Oyan, "Yeni şeyler eski ağızlarda inandırıcı olmaktan çıktı. Artık yeni şeyleri yeni simalar söylemeli" diye konuştu. Parti içinde suçlu aramayı bırakıp herkesin ileriye bakması gerektiğini anlatan Oyan, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'yi bugün
içinde bulunduğu teslimiyetçi durumdan kurtarmak gerekir. Kitleler henüz ekonomi tablolarının nereye gittiğinin farkında değil. Ben bunu buzdağına doğru giden Titanic gemisine benzetiyorum. Buzdağına çarpmadan kaptanın ve yolcuların önlem almaları gerekir. Aksi takdirde facianın boyutu daha da büyüyecektir."
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER