Gündem
  • 28.2.2005 20:51

ÇİÇEK: ''AB KONUSUNDA HÜKÜMET İMKANSIZI BAŞARMIŞTIR''

ANKARA - Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, hükümetin, AB konusunda imkansızı başardığını belirterek, ''AB konusunda bu kadar kararlı, bu kadar önemli başarıları gerçekleştirmiş olan hükümetin, 17 Aralık'tan sonra önem verdiği böyle bir konuyu ikinci, üçüncü plana atması gibi bir şey söz konusu değil'' dedi.
     Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, memur sendikalarıyla yapılan müzakerelerde, sendikaların iki taleplerinin bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin kamuda çalışan görevlilere bir derece verilmesi olduğunu ve bununla ilgili yasa tasarısının kanunlaştığını söyledi. İkinci talebin, disiplin affı olduğunu ifade eden Çiçek, ''Belli istisnalar dışında, bunlar büyük ölçüde yüz kızartıcı suçlardır. Bu suçlardan dolayı disiplin cezası alanlar, bazı kurumlar dışında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve istisnalar dışında, disiplin suçu işlemiş olanlarla ilgili af konusunu içeren bir yasa tasarısının bugün imzası büyük ölçüde tamamlandı, TBMM'ye gönderilecek'' diye konuştu.
     Çiçek, üzerinde durdukları üç yasa tasarısının, büyük ölçüde ceza hukuku alanıyla ilgili olduğunu dile getirerek, ''TCK, Ceza Muhakemesi Kanunu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin infazıyla ilgili yasaya paralel olarak düzenlememiz gereken yasalar var. Bunlardan bazılarını çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'nda müzakere edeceğiz'' dedi.
     AB konusunun, devamlı gündemlerinde olduğunu ifade eden Çiçek, ''Ama son zamanlarda, sanki 17 Aralık'tan sonra hükümet bu konularda bir şey yapmıyormuş gibi, sadece başmüzakereci kim olacak tarzında bir tek isme ya da bir tek konuya takılmış gibi bir durum var. AB konusunda bu hükümet imkansızı başarmıştır. İki yıllık süre içerisinde hem Avrupa'yı, hem de içerde pek çok çevreyi, yaptığı çalışmalar, attığı adımlar, gerçekleştirdiği reformlarla şaşırtmıştır. Kendi yönümüzden bu çalışmalara her yönüyle devam ediyoruz. 17 Aralık'tan sonra AB ile ilgili çalışmaların şekli değişmiştir. Önceden dışa dönükken şimdi içe dönük çalışıyoruz'' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:11

İLGİLİ HABERLER